Tuore inkivääri on hurmaavan makuista.
Erityisesti viehättää se sitruunainen raikas sävy, joka mausteeksi kuivattaessa katoaa.
Hankala tuote vaan löytää sopivana: Suurin osa tarjolla olevasta on kiinalaista ja en osta kiinalaisia tuotteita, sekä boikottisyistä että terveyssyistä. Edes kiinalainen luomu ei kelpaa, sillä tuossa räjähtelevien vesimelonien, clenbuterol-sianlihan, viemärijätteestä puhdistetun ruokaöljyn ja melamiinimaidon maassa luomu voi aivan yhtä hyvin olla 'luomu.'
Joskus harvoin löytää muunmaalaistan tuoretta luomuinkivääriä, silloin ostan sitä aina ja suht paljon, sillä ei pilaannu kovin nopeasti.
Inkivääritee tuoreesta inkivääristä on satumaisen hyvää, inkivääriä siis vaan pannuun raastettuna tai pieninä paloina ja kuumaa vettä päälle. Melko pitkä haudutus, ainakin varttitunti.