Paahdetaanhan sitä kahvia korkeassa lämpötilassa, mutta toisaalta mitä enemmän paahdetaan, sitä vatsaystävällisemmäksi se muuttuu paahtuessaan. Vaaleapaahtoinen tyypillinen suomalainen kahvi, tuo pula-ajan jäänne, ärsyttää siis vatsaa paljon helpommin kuin tummapaahtoinen. Tästä tekisin sen johtopäätöksen, että raakana on siten kaikkein happaminta ja eniten vatsaa ärsyttävää.
Antioksidantteja on tutkittu valmiista kahvijuomasta, eli ne eivät tunnu paahtamisen yhteydessä häviävän, sen sijaan valmiista kahvista häviävät noin 20 minuutissa, eli tuoreena kannattaa juoda.
Toisaalta voihan se olla, että raaoissa kahvipavuissa antioksidantteja olisi kaikkein eniten, jolloin toki - jos vain vatsa kestää - voisi niitä pureskella. Oma antioksidantinsaantini on kuitenkin sen verran hyvällä mallilla, että taidan edelleen jatkaa tummapaahtoisen kahvin juomista 4-6 kuppia päivässä.
Kahvinviljelijöiden kahvipavunpureskelusta: Äkkiseltään kuvittelisin, että kyseessä on hätätoimi kiireen keskellä kofeeinivierotukseen niissä tilanteissa kun ei ole vaan aikaa keittää kahvia. Luultavasti pavuista saa raakana pureskeltunakin riittävästi kahvia kofeiinivieroitusoireiden häätämiseen, mutta todennäköisemmin viljelijät keittäisivät kyllä mieluummin kahvit jos vain ehtisivät.