Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Nousevan merkin rajaus ?  (Luettu 12553 kertaa)
0 jäsentä ja 13 vierasta katselee tätä aihetta.
astrofriikki
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 371



Profiili
« : 14.05.2006 19:46:55 »

Hei !

Sarjassamme tyhmiä kysymyksiä: voiko nousevan merkin rajata jotenkin tiettyjen merkkien sisään jos tietää syntymäpaikan, mutta ei tarkkaa syntymäaikaa ? Jos voi, mistä se katsotaan ? Eli onko kaikki merkit mahdollisia yhden vuorokauden aikana ?

Kiitos ! :Smiley :Smiley Smiley
tallennettu

Aurinko - Kauris
Kuu - Härkä
AC - Jousimies
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3621



Profiili
« Vastaus #1 : 15.05.2006 11:04:39 »

Mielenkiintoista Tähtikeinu! Olenkin kuullut että alkupään merkit ovat harvinaisia suomessa päin nousevina, silti tunnen erään nousevan oinaan. Jännä kuulla että aika on noin lyhyt  Smiley
tallennettu
astrofriikki
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 371



Profiili
« Vastaus #2 : 15.05.2006 15:32:45 »

Kiitos Tähtikeinulle valaisusta !

Nyt on asia paljon selvempi hahmottaa.
tallennettu

Aurinko - Kauris
Kuu - Härkä
AC - Jousimies
Missa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 256



Profiili
« Vastaus #3 : 16.05.2006 03:47:55 »

Kaikki merkit ovat mahdollisia yhden vuorokauden aikana kuten tulikin jo selville. Mitä taas nousevan merkin päättelyyn tai epäsopivien pois rajaamiseen tulee, se lieneekin hieman mutkikkaampi juttu. Tämä nyt on näitä asioita joista astrologian parissa kiistellään kovasti, mutta sanotaan että nouseva merkki ja 1.huoneen planeetat pitkälti määrittävät henkilön ulkonäön/olemuksen. Pidin tätä aluksi järjettömänä, mutta huomaan nykyisin että "arvaan" henkilön nousevan merkin turhan usein oikein ulkoisten tekijöiden perusteella. Henkilön nousevan merkin voi siis periaatteessa tietää, tai ainakin rajata epäsopivat pois, tietämättä syntymäaikaa. Nouseva merkkihän vaikuttaa nimenomaan ihmisen suhtautumiseen ympäristöön, ensivaikutelmaan ja käyttäytymiseen, joten neitsyt-nousuisesta tuskin vahingossakaan tulee oinas-nousuista. Asiaa helpottaa toki se että todennäköisyys toisille nouseville merkeille on suurempi näin pohjoisessa kuin toisille, tietää mistä päästä kannattaa lähteä liikkeelle jos mielii määritellä toisen henkilön mahdollisen nousevan merkin ilman syntymäaikaa.
tallennettu

aurinko vaaka kuu oinas askendentti neitsyt
astrofriikki
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 371



Profiili
« Vastaus #4 : 16.05.2006 20:27:15 »

Kiitos Missalle lisäselvityksestä !

tallennettu

Aurinko - Kauris
Kuu - Härkä
AC - Jousimies
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #5 : 17.05.2006 12:13:48 »

Jos ei ole minkäänlaista havaintoa siitä, mihin vuorokaudenaikaan henkilö on syntynyt, kellonaikaa (ja sitä kautta nousevaa merkkiä) voi arvuutella myös Kuun sijainnin ja aspektien avulla. Nopealiikkeisenä Kuu ehtii liikkua yhden vuorokauden aikana jo melkoisesti, joinain päivinä jopa vaihtaa merkistä toiseen. Ja vaikka Kuu pysyisi saman vuorokauden aikana samassa merkissä, se ehtii tehdä saman vuorokauden aikana erilaisia aspekteja kartalle. Esim. aikaisin aamulla Kuu saattaa tehdä esim. sekstiiliä syntymäkartan Merkuriukseen kun taas myöhään illalla Kuun ainoaksi aspektiksi tulisi vaikkapa yhtymä Marsiin. Sitten vain päättelemään, kumpi ilmentää henkilöä paremmin. Lisävarmennusta voi saada esim. vertailemalla, miten hitaiden planeettojen transiitit ovat Kuuhun osuneet ja onko se näkynyt henkilön elämässä. Arvailuahan tämäkin menetelmä vain on, mutta joissain tapauksissa antaa kuitenkin hyviä vinkkejä pelkän nousumerkin ominaisuuksien lisäksi.

PS. Astrofriikki, tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan!  Smiley

tallennettu

astrofriikki
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 371



Profiili
« Vastaus #6 : 18.05.2006 19:17:29 »

Kiitos May ! Arvelinkin, että asiaan enemmän perehtyneet osaavat vetää suuntaviivoja ilman täsmällisiä faktoja. Tosin meikäläisen täytynee vielä opiskella astrologiaa osatakseni tulkita näin hyvin. Smiley Smiley
Mielenkiintoista !  Smiley Cheesy Smiley
tallennettu

Aurinko - Kauris
Kuu - Härkä
AC - Jousimies
trius
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 308


Kauneimmat kukat kukkivat juuri nyt liian lähellä.


Profiili
« Vastaus #7 : 13.09.2012 10:59:07 »

Nostan mielenkiintoisen aiheen ylös Smiley

Minulla on työn alla eräs kartta, jossa tiedän syntymäpäivän ja -paikan, mutta en kellonaikaa.
Olisko jollain lyödä faktaa pöytään esimerkkejä miten tietyt aspektit ovat ilmenneet elämässä ja ulkoiset erityispiirteet, kun esim. kuu on 1.huoneessa vaikkei nousumerkki olisikaan rapu? Entäs  keskitaivas?

Esimerkkinä henkilö, jolle omaisuus on tärkeää, se tulee esille siten, että sitä vähätellään ja saavutuksista ollaan ylpeitä ja tunteellisiakin joskus jopa, mutta omaa osuutta vähätellään? Kyseessä  aurinko  jousimies 0 asteisena.  kuu on joko  neitsyt tai  vaaka, kuu tosin on vaihtanut merkkiä vasta noin klo 22.30 sinä päivänä.

Haluaisiko joku opiskella kanssani ja suorittaa salapoliisi tehtävää?  police
tallennettu
trius
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 308


Kauneimmat kukat kukkivat juuri nyt liian lähellä.


Profiili
« Vastaus #8 : 04.10.2012 16:28:05 »

Henkilöllä, josta tuossa kyselin, en vielä tiedä syntymäkellonaikaa ja en kyllä tohdi kysyäkään.

Hänellä on korkeat poskipäät, ilme on mielestäni vinkeä. Muuten on "kankean" oloinen, hyvin perinteitä kunnioittava. Ensimmäisenä siitä tulis mieleen härkä? Härälle omaisuus tärkeää? Omaisuutta karttunut toisaalta melko vähällä työllä, Jupiter 8.huoneessa? Silloin nousumerkki olisi 8 skorpioni ja myös  :aurinko:29 skorpioni Mutta voinko ihan näin mustavalkoisesti ajatella?  Shocked
1.huoneessa olisi  mars pluto skorpioni

Miten Mc-ic? Kuusta en osaa sanoa, tämän herran tunteista ei kovin ota selvää Erkkikään.
tallennettu
mehmet
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 67



Profiili
« Vastaus #9 : 05.10.2012 17:27:10 »

Olen usein miettinyt, olisiko jotain tilastollista faktaa avuksi syntymäajan rajaamisongelmaan. Pikasurffailu tuotti seuraavan tuloksen: synnytykset tosiaankin käynnistyvät useimmin yöllä. Luonnollisesti syntyviä lapsia näyttäisi putkahtavan maailmaan enemmän yöaikaan kuin päivällä. Mutta nykyinen synnytysten kulkuun puuttuminen on muuttanut painospisteen enemmän päiväsaikaan (keisarileikkaukset ym. toimenpiteet tehdään mieluummin ei-päivystyksenä). Eli lapsia syntyykin virka-aikaan enemmän. Näin ainakin jenkkitilastojen mukaan, siellä tosin esim. keisarileikkauksia tehdään paljon enemmän kuin Suomessa. Tilastot kertovat myös, että syys- ja elokuussa syntyy eniten lapsia ja yleisin viikonpäivä synnytyksille on tiistai.

Nousumerkin arvailuun näistä ei taida olla apua... :Smiley itse luotan aika pitkälle intuitioon askendentti:n suhteen.

Margita, oman syntymäkellonajan pitäisi kyllä selvitä sairaalasta, jossa olet syntynyt. Kysy sieltä. Entä tuntuuko jompikumpi merkki enemmän "omalta", neitsyt vai vaaka? 

Trius, entä nousukauris? Jäykkyys synnytti mulle heti ajatuksen Kauriista. Tai Rapu, jos perinteet tärkeitä. Entä 2. huone? Jos omaisuus näyttelee tärkeää roolia, osuisiko jollain nousulla sinne paljon planeettoja?
tallennettu

Aur, Merk, Mars Neitsyt
AC + Venus + Jup Skorpioni
Kuu Vesimies
Ave^^
Vieras
« Vastaus #10 : 05.10.2012 17:39:13 »

Kun puhutaan nousumerkin arvailusta, sanoisin kyllä, että olemus, eleet, liikkeet, liikkumistapa, istumistapa, seisomistapa, ryhti, kättelytapa, kehon käytön tapa, käsillä puhuminen vai ei, jäykkyys vai notkeus tai liikkuvuus tai paikoillaanpysymättömyys jne. kuvaavat sitä mielikuvaa mikä ihmisestä tulee ja sitä kautta ascia. Ascissahan kun on kyse juuri tuosta mielikuvasta, ei omista todellisista/sisäisistä piirteistä.


Mielenkiintoinen heitto tuo yöllä syntymisen yleisyys siinäkin mielessä, että silloinhan suurimmalla osalla olisi aurinko kartan alapuolella, siis keskittyminen olisi siihen subjektiiviseen kokemukseen elämästä. Jos tässä tosiaan on selkeä määräero, niin mitä se kertoo yleisesti yhteiskunnasta?  :Smiley Ja jos keisarinleikkaukset ovat tätä merkittävästi muuttaneet, onko se muuttanut yhteiskuntaa?
« Viimeksi muokattu: 05.10.2012 17:40:45 kirjoittanut Ave^^ » tallennettu
trius
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 308


Kauneimmat kukat kukkivat juuri nyt liian lähellä.


Profiili
« Vastaus #11 : 05.10.2012 18:04:43 »

mehmet, tosiaan! Maamerkkejä mietin, eniten tuota kauris- tai härkänousua. Sitten taas  kuu neitsyt voisi olla, koska tällä miekkosella taitaa olla aika suuret odotukset naisensa suhteen.  neitsyt täydellisyyden tavoittelija?

 askendentti harka (klo 14.38), silloin MC-IC -linja tulis kauris-rapu, mikä voisi olla loogista siinä, että työnkuva maanläheinen, johtava ja koti ja isänmaa Smiley Härkähän taitaa nousumerkkinä olla paljon harvinaisempi, ainakin tällä kellonaika leikillä nopeasti ohimenevä. Mutta kankea, kiinteä ulkoinen olemus? Mutta silloinhan se  venus ihanuus putkahtaisi sieltä! Rakastettava persoona, naiset lääpällään.

 askendentti kauris (klo 12.30)  aurinko jousimies  keskitaivas jousimies ja IC  kaksoset Hmm.

 askendentti skorpioni taas 2.huone olisi aika hyvin kansoitettu; siellä olisi silloin  uranus neptunus saturnus venus  kauris

Ave^^ tosi hieno oivallus, taitaa yhteiskunta olla todellakin minäkeskeinen  angel
« Viimeksi muokattu: 05.10.2012 18:32:26 kirjoittanut trius » tallennettu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6608


Profiili WWW
« Vastaus #12 : 06.10.2012 00:26:50 »

kuvavalintasi perusteella kallistuisin Vaakaan. Smiley
Kun lähdet kotoa, vilkasetko viimeisimmäks peiliin ja oikaset suortuvat..

trius
Kokeile tehdä meridiaanikartta.
Sille tulee ns. ekvaattori Ascendentti, joka antaa lisäväriä tuolle nousulle.
Esim. itelläni  askendentti jousimies ja tuo Eq  kauris ja olemuksessani on pikkasen enämpi "jäykkyyttä" , vakavuutta ja vahva luustokin verrattuna ihan vaan lunkiin  jousimies meininkiin.

Astrologi Mannisella oli yhen sortin tulkinta nousuista, että helposti lähestyttävät ihmiset ovat syntyneet iltapäivän puolella
ja me vaikeemmin lähestyttävät aamupäivällä. Vertasi presidenttejä, Koivistoa (jäykähkö, vaikeampi lähestyä) ja Ahtisaarta.
Taiteilijat syntyvät yöllä..
tallennettu
trius
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 308


Kauneimmat kukat kukkivat juuri nyt liian lähellä.


Profiili
« Vastaus #13 : 06.10.2012 13:55:17 »

nikki
mä oon niin käsi heti kun mennään omalta alueelta pois eli täysin vieraalle. Mutta nyt löysin meridiaanin.

Tuolla  askendentti harka 1.huoneen kärki olisi kuitenkin  oinas, mutta minusta ei passaa yhtään tähän henkilöön.
Mitenhän kuunvaihetta sotkemalla saisin lisää sotkettua pohdintaani? Cheesy Vaiheen on oltava oikeastaan kauriissa... Joten  kuu neitsyt

Veljeni on muuten  askendentti vaaka, pitkä ja hoikka, mutta vähän jäykkä (polvet). Kapeat kasvot, mutta ne ei käy tähän pohtimaani arvoitukselliseen herraan. Mutta kumpikaan ei kyllä haasta riitaa yleensä, huumoripohjalta kaikki.

Mulla tuo meridiaani ei muuta nousumerkkiäni, se pysyy samassa.
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #14 : 06.10.2012 17:00:48 »


Astrologi Mannisella oli yhen sortin tulkinta nousuista, että helposti lähestyttävät ihmiset ovat syntyneet iltapäivän puolella
ja me vaikeemmin lähestyttävät aamupäivällä. Vertasi presidenttejä, Koivistoa (jäykähkö, vaikeampi lähestyä) ja Ahtisaarta.
Taiteilijat syntyvät yöllä..


Onko se aamu- ja iltapäivän raja siinä klo 12 MC:n kohdalla?


Tietääkseni oma syntymiseni ei ole käynnistynyt yöllä, sillä muistaakseni kuulemani mukaan se ei kovin kauan ole kestänyt ja olen puoli kahden aikaan syntynyt.


Niin ja tuosta minäkeskeisyydestä, eikö minäkeskeisyys (jos tarkoittaa itsekkyyttä) ole eri asia kuin subjektiivisuus? Jebu, pilkun viilausta, mutta kun ei se siitä itsekkyyden tasosta sano mitään se millä puolen karttaa aurinko on. Musta kun nimittäin tuntuu, että nykymaailmassa on historiaan verrattuna tämä ulkomaailman korostaminen suurempaa kuin ennen?



Nousuhäristä: äitini on  askendentti harkakeskitaivas kauris ja olemuksessa tulee näiden kautta esille myös arvokkuutta ja älykkyyttä. Jähmeäksi en nyt sanoisi, mutta rauhalliseksi tuon arvokkuuden kautta. Toki voi olla, että tuo kauris pukkaa tuota arvokkuutta enemmän kun ikää karttuu, ja nuoremmalla iällä härkänousu on enemmän vain jääräpää ja hidasliikkeinen. Jääräpää kuulemma on ollut ja ehkä kai osittain vieläkin, mutta en osaa siitä sanoa, kun isäkin on aikamoinen pässinpää oinaana, niin olen vain kasvanut siihen niin etten huomaa.  Grin Äidille merkityksellisiä on myös eläimet, puutarha ja urheilu, siinä meissä on selvä ero, että mulla ei ole ollenkaan kilpailuviettiä, mutta äitihän menee aina ensimmäisenä jokaisessa uudessa harrastuksessa kilpailuihin.  Cool Tuon olen tulkinnut silti tulevan tuolta kauriista, kun on siellä hällä keskitaivaan lisäksi myös mars (ja kuu). Vaikka ascia en lähtisikään arvailemaan sen kautta mitä henkilö pitää merkityksellisenä, sillä niiden lähde on enemmänkin planeettasijainneissa, mutta sattuivat vain sopimaan härän kanssa yhteen nuo.  Smiley
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: