Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Pakuritee?  (Luettu 12123 kertaa)
0 jäsentä ja 6 vierasta katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« : 07.01.2014 23:14:42 »


Kellään kokemuksia pakuriteestä?

Itse join juuri ekat kupit. Jauhetta sain City-Market'ista.
Pakurit peräisin Suomesta ja Venäjänmaalta!

 Huh
tallennettu
Varjotar
Astroholisti
*****
Viestejä: 1262


Starchild


Profiili
« Vastaus #1 : 08.01.2014 00:19:28 »

Mitäpä siitä käävästä pitäiskään irrota? buck2
tallennettu

Kuuntele tuulta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #2 : 08.01.2014 01:46:26 »

Mitäpä siitä käävästä pitäiskään irrota? buck2

Luettelo Wikistä koskien sitä mitä kaikkea kääpä sisältänee. Irronneeko niitä teehen juuri ollenkaan,
kas siinä kysymys...

Energia; 159,4 kcal/100 g. Proteiinit: 2,40-2.47 %. Hiilihydraatit: 71,9-75,8 %, joista 32,6 % lingiinejä. 12,0 % beetaglukaaneja. Rasvat: 2,37-2,40 %. Kuiva-aine: 90,7 %. Vesi: 9,26-13,2 %. Tuhka: 1,6-14,5 %. Kuitu, liukenematon: 61 % Kuitu, liukeneva: 3,9 %. Hivenaineet: boori, kromi, kupari, mangaani, seleeni ja sinkki. Kivennäisaineet: antimoni, barium, vismutti, kalsium, cesium, rauta, germanium, magnesium, fosfori, kalium, rubidium, pii ja rikki. Muut ainesosat: B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, D2-vitamiinit, beeta-D-glukaanit, proteiineihin kiinnittyneet xylogalaktoglukaanit, alfaglukaanit, heteroglukaanit, lanosterolit, ergosterolit, betuliini, betuliinihappo, lupeoli ja muita betuliinijohdannaisia, melaniinit, superoksididismutaasi (SOD), useita fenolihappoja, polyfenoleja, oksidoituneet triterpeenit, peptidejä, inotidoli, inobliinit A-C, felligridiinit D, E ja G, styrylpyrooni, tanniinit, ergosteroli peroksidit, triterpenoidaaliset saponiinit, ainakin 20 erilaista lanostaani-tyypin triterpeeniä, 15 flavonoidia, 9 bentsoehapon johdannaista, 10 hispidiinin analogia, ainakin 58 eri eteeristä öljyä ja 15 eri aminohappoa.[6]

Pakurikääpä sisältää yli 200 tunnistettua yhdistettä, joista eniten tutkittujen joukossa monet beetaglukaaneina tunnetut monimutkaiset sokeriyhdisteet. Sienten solukalvot koostuvat pääasiassa beetaglukaaneista, kitiinistä, alfaglukaaneista ja glykoproteiineista. Pakurikäävästä on tunnistettu ainakin 27 eri beetaglukaania, joiden pitoisuudet vaihtelevat sienissä kasvupaikasta riippuen. Vuonna 2008 tutkijat löysivät villeistä pakurikäävistä 8,1-10,7 g/100 g beetaglukaaneja. Toisessa analyysissä pakurikääpäjauhe sisälsi 81,9 mg/g beeta 1,3-1,6-glukaaneja ja 149,4 mg/g alfaglukaaneja.lähde?
tallennettu
Varjotar
Astroholisti
*****
Viestejä: 1262


Starchild


Profiili
« Vastaus #3 : 08.01.2014 11:09:18 »

Sitten sitä pitäisi haukata suoraan.. Ei noissa mun mielestä ole mitään sellaista, miksi sitä varta vasten pitäis lähteä teeainekseksi hakemaan.
tallennettu

Kuuntele tuulta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #4 : 08.01.2014 14:48:10 »

Koska pakurikin on tehokkaimmillaan viinaan uutettuna, ajattelin menetellä seuraavalla tavalla:

Ostan lekan itänaapurin huippuvotkaa, Russian Standard'ia. Sitten uutan pakuria siihen (onko tuo
syntaksi kohillaan??), ja nautin laimennettuna sitä silloin kun muistan!

 :Smiley   Cheesy

(ed.) Aika hyvät bojot saa RS:

http://www.isokaato.com/viina.php?698-russian-standard
« Viimeksi muokattu: 08.01.2014 16:44:13 kirjoittanut sideman » tallennettu
unelmassa
Vieras
« Vastaus #5 : 08.01.2014 15:03:14 »

Uskon kyllä et tuo ihan hyvä..Tuo pakurikääpä coolsmiley  luonnontuote. angel smitten
tallennettu
Varjotar
Astroholisti
*****
Viestejä: 1262


Starchild


Profiili
« Vastaus #6 : 08.01.2014 16:38:23 »

^Siinä sen toistaiseksi voimassa oleva teho onkin: usko.

http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?type=1/news_id=12367/Pakurik%E4%E4p%E4+on+uskomusl%E4%E4kinn%E4n+uusi+hitti
tallennettu

Kuuntele tuulta.
unelmassa
Vieras
« Vastaus #7 : 08.01.2014 17:04:56 »

Jaa..no mihin sitä ite kukin..uskoo. coolsmiley
Ja eikait minusta tuo oo mikään hitti. Huh
Monella ihmisellähän tuota pakurikääpää on varmasti..omassa metässä. coolsmiley
 
  Cool  Skepsis ry:n jäsenet Hannu Lauerma ja Veijo Saano  Huh
   idiot2 idiot2 idiot2 idiot2

« Viimeksi muokattu: 08.01.2014 17:40:59 kirjoittanut unelmassa » tallennettu
unelmassa
Vieras
« Vastaus #8 : 08.01.2014 17:46:06 »

 :Smiley Teeppä tuolleen.. Cheesy Cheesy
Ostan lekan itänaapurin huippuvotkaa, Russian Standard'ia. Sitten uutan pakuria siihen (onko tuo
syntaksi kohillaan??), ja nautin laimennettuna sitä silloin kun muistan!
tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #9 : 08.01.2014 17:55:00 »

Onhan tuota tullut tehtyä jokusen kerran jo. Ei yhtään hullumman makuista yksinäänkään. Teepussi sekaan ja hunajaa niin ei välttämättä huomaa pakuria ollenkaan - jos se olisi ongelma. Vaikutuksista en osaa sanoa, jotenkin vaikea tarkkailla, että onko jotenkin erilainen olo. Tyttöystävällä oli afta eli sellainen haava suussa, jossa hän piti pakuriteetä jonkun aikaa ja kipu hävisi kokonaan ja turvotus laski. Eiköhän nämä luonnontuotteet, kuten lääkkeetkin vaadi aina jossain määrin uskoa siihen aineen toimimiseen. Ja jos uskoo ettei se toimi - niin mitkä mahdollisuudet sillä toimimisella silloin on?

Koivusta saadaan xylitolia ja koivun mahla on terveellistä. Koivun sirkkalehtiä voi syödä ja nekin ovat terveellisiä. Kääpä käyttää ravinnokseen ainoastaan(?) puussa olevia aineita ja vettä. Kuvittelisin, että varsinkaan kyseinen kääpä ei voi olla kovin epäterveellinen ihmiselle. Hyvät puolet voi jokainen testata itse. Skepsis-ry-tyyppisiä ihmisiä löytää monesta nurkasta kertomasta, ettei tämä ja tuo asia ole tai voi olla niin ja näin. Smiley
tallennettu
unelmassa
Vieras
« Vastaus #10 : 08.01.2014 18:09:49 »

http://munvillielo.blogspot.fi/p/miksi-villiruokaa.html coolsmiley

tallennettu
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #11 : 08.01.2014 23:47:04 »

:Smiley Teeppä tuolleen.. Cheesy Cheesy


Laimensin votkaa noin 50 prossaa. Olisikohan ihan raakana pitänyt käyttää?

http://www.flickr.com/photos/66867356@N02/11842609883/in/photostream/

 Grin
tallennettu
unelmassa
Vieras
« Vastaus #12 : 09.01.2014 00:22:55 »

:Smiley Teeppä tuolleen.. Cheesy Cheesy


Laimensin votkaa noin 50 prossaa. Olisikohan ihan raakana pitänyt käyttää?

http://www.flickr.com/photos/66867356@N02/11842609883/in/photostream/

 Grin

Tee kuten haluut..en "kiellä en käske".. :Smiley 2funny  :Smiley
tallennettu
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #13 : 09.01.2014 11:01:33 »


Ei taida kellään olla käsitystä kuinka kauan emmeitä tulisi lilluttaa
alkohoolissa kun kyseessä on uuttaminen...

 Huh
tallennettu
unelmassa
Vieras
« Vastaus #14 : 09.01.2014 11:29:12 »

Täss oli yksi..http://www.lily.fi/blogit/halo/pakuriviinaa
Vilikaseppa. coolsmiley
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: