Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Sokeri on sokeri nimestä riippumatta  (Luettu 16264 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #15 : 12.06.2014 10:12:39 »

Mitenkähän huippu-urheilija "onnistuu" hankkimaan itselleen diabetes kakkosen?

Ihan samalla lailla kuin kaikki muutkin sen hankkivat:
Rääkkäämällä insuliiniaineenvaihduntaansa niin suurella määrällä hiilihydraatteja, että lopulta sairaus puhkeaa.

On olemassa laihoja ja hyväkuntoisia tyypin 2 diabeetikkoja, eli ei se sitä katso. Liikunta kyllä vähentää riskiä sen vuoksi, että mitä isompi lihaksisto, sen enemmän sokeria pystyy käyttämmään, mutta kun sitten urheilijat toisaalta hiilihydraattitankkaavat, niin siinä ei sitten mikään lihasmaassa auta jos geneettinen taipumus sairastua on.

Ja se geneettinen taipumus on suurimmalla osalla maailman väestöä, hiilihydraatinsietäjät ovat vähemmistössä.

Lisäksi on sitten ruuassa muita aineita jotka rassaavat insuliiniaineenvaihduntaa, esimerkiksi vehnänalkion agglutiniini, jota nimestään huolimatta esiintyy kaikissa gluteeniviljoissa ja vielä muistaakseni riisissäkin. Se on INSULIINI-IMITAATTORi, eli sitoutuu insuliinireseptoreihin elimistössä, vaikutus on siis ikään kuin terve ihminen ottaisi tarpeetonta lisäinsuliinia aina silloin kun syö täysjyväviljaa.

Ja täysjyvä on nimenomaan paha juttu tämän agglutiniinin osalta, sillä se löytyy viljan alkiosta. Puhdistetuissa jauhoissa sitä ei siis juurikaan ole. Jos jostain syystä olisi pakko syödä esim. vehnää, valitsisisin valkoiset jauhot, koska ne myrkyt löytyvät enimmäkseen täysjyvävehnästä.

Muitakin insuliiniaineenvaihduntaa sekoittavia asioita löytyy modernista teollisesta ruuasta, tuo agglutiniini vain on pahimmasta päästä.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #16 : 12.06.2014 13:21:27 »


Muitakin insuliiniaineenvaihduntaa sekoittavia asioita löytyy modernista teollisesta ruuasta, tuo agglutiniini vain on pahimmasta päästä.

Mikäli huonohkoilla silmilläni* nopeasti vilkaisten sain oikean kuvan asiasta, agglutiniinejä on moneen lähtöön, ja luultavasti
myös ihmisyksilöiden välillä on huomattavaa variaatiota mitä tulee herkkyyteen noiden molekyylien (tai "miidenkä" lie)
negavaikutuksille.

Sain sellaisen käsityksen, että esim. risiini kuuluu tuohon kategoriaan. Sehän on letaali myrkky mitä kovimmasta päästä:
muutaman suolarakeen suuruinen määrä injektoituna tai inhaloituna riittää tappamaan aikuisen Homo sapienksen??

 Shocked

* "karmallinen" pigmenttiarpi aurinkoon toljottamisesta (noin 14-vuotiaana) oikean, muutoin optisesti paremman, liidaavan silmän tarkan näön pisteessä...  idiot2
« Viimeksi muokattu: 12.06.2014 13:39:55 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #17 : 12.06.2014 13:35:08 »

Kopsaan itseäni kaseiiniketjusta, tämä kun sopii tänne. Huomaa myös amylopektiini-A alla, sekin sotkee insuliiniaineenvaihduntaa. Vehnänalkion agglutiniini imitoi insuliinia erotuksetta kaikkien ihmistne insuliinireseptoreissa. Muiden vehnän aineiden kohdalla on sitten ehkä eroja herkkyydessä niille, mutta minulle olennainen kysymys on lähinnä tämä: Miksi syödä viljoja, kun samat ravintoaineet voi vähemmillä kaloreilla saada muualta ilman kaikkia näitä myrkkyjä?


Tämä siis kopsattu kaseiiniketjun kirjoituksestani:

Mutta gluteeni ei ole vehnän ainoa ongelma ollenkaan,  vain yksi ongelmallinen ainesosa siinä. Tässä artikkeli muista ongelmia aiheuttavista vehnän aineista, eli nämä voivat tuottaa ongelmia vaikka ei olisi niin keliaakikko kuin myöskään gluteeniherkkä:
http://www.wheatbellyblog.com/2014/05/deglutenize-your-brain/

Poimintoina artikkelista ja omana suomennoksenani ne vehnän muut ikävät asiat:

Fytaatit: Blokkaavat 90% sinkin imeytymisestä sekä monia muita mineraaleja, kelatoivat siis niitä jolloin ne eivät imeydy, ja haittaavat ruuansulatusta muutenkin.


Lektiinit: Venhänalkion agglutiniini, jota on vehnässä, rukiissa, ohrassa ja riisissä ei pilkkoudu ruuansulatuksessa. Siten se voi tehdä tuhojaan ruuansulatuskanavassa ja päästä sieltä verenkiertoon, missä se sitten aiheuttaa tulehdusta eri puolilla elimistöä. Se imitoi insuliinireseptoreissa insuliinia (tätä ei ko. artikkeli kerro), mikä siis lisää lihomista. Se on myös sappivaivojen ja sappkivien muodostumisen taustalla ja estää haiman ruuansulatusentsyymien eritystä.

D-aminohapot: Ihminen on sopeutunut sulattamaan L-aminohappoja, eli vasenkierteisiä sellaisia. Niden peilikuvat, oikeakierteiset eli D-aminohapot antavat ruuansulatusentsyymeille stop-signaalia aiheuttaen proteiinien epätäydellistä ruuansulatusta. Epätäydellisesti sulaneet proteiinit sitten puolestaan ovat myrkyllisiä suoliston kudoksille ja tuottaa muita ikäviä seurauksia, kuten dysbioosin eli haitallisten (mm. hiiva) bakteerien liiallista lisääntymistä suolistossa.

Amylopektiini A: Tämä viljojen hiilihydraatti on vastuussa niiden uskomattomasta verensokeria nostavasta potentiaalista ja selittää sen, miksi 2 viipaletta vehnäleipää kohottaa verensokeria enemmän kuin 6 teelusikallista sokeria.

Allergeenit: Moderni vehnämme on luotu laboratoriossa ja siinä on proteiineja jotka ovat muuntuneet siitä mitä ne olivat alkuperäisessä vehnässä: alfa-amylaasin estäjiä, trypsiinin estäjiä, serpiinejä, thioreduktaaseja jne. Näiden amonohappojen muuntunut dna-koodi on vastuussa allergisista reaktioista, kuten astma, ihottumat jne, sekä suolistovaivoista.

Ja mihinkään yllläoleviin haittoihin ei tarvita gluteenia ollenkaan, eikä ihmisen tarvitse ollla keliaakikko tai gluteeniherkkä.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #18 : 12.06.2014 14:28:08 »

Mikäli huonohkoilla silmilläni* nopeasti vilkaisten sain oikean kuvan asiasta, agglutiniinejä on moneen lähtöön, ja luultavasti
myös ihmisyksilöiden välillä on huomattavaa variaatiota mitä tulee herkkyyteen noiden molekyylien (tai "miidenkä" lie)
negavaikutuksille.

Vielä lektiineistä:

Lektiinit ovat proteiineja. Ihmiskeho käyttää myös itse lektiinejä mm. viestintään ja määrittämään sitä miten solut kiinnittyvät toisiinsa. Tästä syystä jotkut lektiinit jotka muistuttavat liikaa ihmiskehon omia lektiinejä saavat aikaan tuon agglutinaation, eli solujen yhteenliimautumisen tulehdustiloineen.

Vehnänalkion agglutiniini on siis vain yksi lektiini. Se on siis kaikille ihmisille ikävä, samoin kuin ovat monet papujen lektiinit joiden vuoksi pavut onkin keitettävä, jolloin niiden lektiinit hajoavat. Vehnänalkion agglutiniini valitettavasti ei sillä hajoa.

Sitten on sellaisia lektiinejä, jotka eivät haittaa ketään, eli eivät tee kenellekään mitään, koska eivät muistuta liikaa ihmisen omia lektiinejä.

Ja kolmas ryhmä on sitten sellaiset lektiinit, jotka muistuttavat vain jonkin immunotyypin lektiinejä mutta eivät muiden, eli osa ihmisistä voi syödä ja osa ei.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
body electric
Astroholisti
*****
Viestejä: 1092



Profiili
« Vastaus #19 : 23.07.2014 19:54:20 »

Mä tein ton ayurvedan kehotyyppitestin,hmmm.....Laajemman testin mukaan mussa on eniten vataa, se persoonallisuus- ja fyysisten ominaisuuksien kuvaus ei kovin hyvin sovi munhun mutta ruokien ja nukkumisen ja sellasen suhteen sieltä löyty hyviä neuvoja - mutta kun en koe et mussa ois eniten vataa.
Vataan vuorokaudenajat ei sovi mulle, ne oli 14-18,sillon mun tekis yleensä mieli nukkua ja sitten suositeltiin 02-06, noh, sillon mä yleensä nukun paitso touko- kesäkuussa herään aina jossain vaiheessa tunniks kuuntelemaan lintujen laulua.

Lyhyemmän kaavan mukaan sitten tein ja sieltä tuli et mussa ois eniten pittaa - ja sehän sopii todella paljon paremmin,mut en sitte enää tänään jaksanu lukea sitä enempää. Pittan vuorokauden ajat sopii mulle paremmin 10-14, no se on tota peruspäivää, mutta vielä suurempaa inspiraation aikaa ois ollu 07-12.00, ja sitte oli 22.00-02.00, no ilta kylläkin mutta käyn yleensä nukkumaan puolenyön aikoihin.

Ihan mielenkiintosta.
tallennettu

.
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: