Kroppa on aika ovela antamaan vinkkejä epämukavan tunteen muodossa vaikka mitään kauheaa vauriota tai ongelmaa ei olisikaan. Sitä vaan pitää osata kuunnella.
Liukoisten kuitujen ongelmattomimmat lähteet ovat vihannekset, marjat sekä liha ja kala. Perinteisesti lähes pelkällä kalalla elävät Grönlannin eskimotkin saivat siitä pelkästä kalasta ihan riittävästi kuitua (taisi olla 35 g / päivä), se vain oli kaikki sitä liukoista kuitua. Menu siis: Aamiainen edellisen illan keitettyä kalaa kylmänä, lounas keitettyä kalaa, illallinen keitettyä kalaa. Välillä ehkä myös raakaa kalaa.
Jos kauraa haluaa syödä, se pitäisi maitohapattaa, jolloin fytiinihappo hajoaa. Kaupasta saa nykyään kaurajugurttia, jota joskus aikoinaan tein itse, se on siis tämä tuote nimeltään Yosa. Tosin tuoteselosteet täytyy lukea huolella; jotkut maut on pilattu rypsiöljyllä
ja sokerimäärät vaihtelevat. Metsämarjassa on varmaan matalimmat hiilarit, 11 g / 100 g ja käytän sitä ajoittain kefiiriä makeuttamaan malliin 1-2 rkl Yosaa noin 3 desiin kefiiriä.