Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Rasva vai sokeri?  (Luettu 8752 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« : 07.05.2015 13:23:22 »

 Pseudolopullinen vastaus otsakkeen kyssäriin?

http://areena.yle.fi/1-2208282

Loppupäätelmä: rasvan ja sokerin 50/50 -yhdistelmä on arsesta!

 Smiley

« Viimeksi muokattu: 07.05.2015 13:25:13 kirjoittanut sideman » tallennettu
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1370



Profiili
« Vastaus #1 : 07.05.2015 13:43:13 »

Taisit Sideman katsoa eilisen kaksosten testin telkusta.

Oli kyllä valaiseva... siis näistä rasva- ja sokeri-dieeteistä sekä noitten ruoka-aineitten vaikutuksista kehon toimintoihin.

Jäi puhuttelemaan itseänikin.
 idiot2
tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #2 : 07.05.2015 13:53:17 »

Taisit Sideman katsoa eilisen kaksosten testin telkusta.


Jep! Aika hyvät katsojaluvut saanut Areenassakin!  
« Viimeksi muokattu: 07.05.2015 13:55:26 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 07.05.2015 14:41:25 »

Kerronpa, miksi ohjelma EI ollut valaiseva:

Kropan opettaminen rasvapolttoiseksi ei käy kuukaudessa, vaan vie 2-3 kuukauttakin. Silti jo kuukauden kuluttua rasvavoittoiseen ravintoon siirtymisen jälkeen aineenvaihdunnassa on tapahtunut sen verran, että sitten yhtäkkiä annettu sokeripläjäys - kuten tuossa ohjelmassa lopuksi rasvansyöjälle annettiin - tuottaa viitearvoihin nähden hämmentäviä tuloksia.

Samoin sokerinsyöjä saattaa tehostaa sokerinpolttooaan entisestään kun sokerin määrää lisätään, jos hyvä onni on. Ne ikävät vaikutukset eli tyypin 2 diabetes kas kun eivät myöskään tule esiin vielä tuollaisessa 1 kuukauden ajassa.

Ohjelma ei siis oikeastaan todistanut yhtään mitään PYSYVÄN PITKÄAIKAISEN ruokavalion suhteen kummankaan syöjän osalta.

Tässä vielä aika hyvää keskustelua aiheesta:
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=15&t=68942&start=15

tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #4 : 07.05.2015 15:25:13 »

Kerronpa, miksi ohjelma EI ollut valaiseva:


Eikös tuo 50/50 - yhdistelmän välttäminen tainnut olla dokkarin pääpointti,
jos ei ole kiinnostusta ryhtyä ekstremistiksi?

Siis, tuo yhdistelmä on sentakia hankala, koska se aiheuttaa dopamiiniryöpyn, tjsp,
erityisesti syöpöttelyyn taipuville, ja johtaa hedonistiseen skruudaamiseen, jolla ei
ole juuri mitään tekemistä energian tankkaamisen kaa (esim. jäätelö, suklaa, kermakakku,
yms, yms...)

 Undecided
« Viimeksi muokattu: 08.05.2015 08:50:12 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 08.05.2015 09:21:57 »

Rasva+sokeri  yhdistelmä on myös hankala maksalle tästä syystä:

Se tavallinen pöytäsokerihan on 50/50 glukoosia ja fruktoosia. Maksa joutuu käsittelemään siis sekä rasvan, että sen pöytäsokerin fruktoosin. Jos maksa joutuu tekemään näitä kahta yhtaikaa, prosessit eivät toimi niinkuin pitäisi ja maksa ylirasittuu. Helpoimmin sen ei-alkoholisen rasvamaksan saakin nimenomaan yhdistelmällä rasva+fruktoosi.

Fruktoosi ihan yksinäänkin saa sitten myös ihmisen syömään enemmän kuin muuten.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Athene
Astro-nauttija
****
Viestejä: 938



Profiili
« Vastaus #6 : 11.05.2015 16:02:39 »

Miten tästä syömisestä on tullut näin vaikeaa?!Älä syö,syö jne...

Saivarrellaan nyt sitten kunnolla kerran kun saivartelun makuun on päästy...
 Onko MIKÄÄN ruoka täysin puhdasta?Lisäaineilla tai ilman?!Jos isoisäni,joka viljelee perunaa laittaa sen perunan maahan,joka on jo valmiiksi saastunut kaikista lannotteista sun muista niin miten tämä peruna on luomua?Eikö se silloin ole valmiiksi saastunut?! Jos ilmansaasteet palaavat takaisin maahan sadeveden mukana niin ovatko silloin esim. luonnossa kasvavat marjat puhtaita? Onko tuolta luonnosta käyty koskaan mittaamassa esim. marjojen saastepitoisuuksia?  Jos en omaa mitään allergioita ja olen itseeni tyytyväinen niin miksi hitossa minun pitäisi muuttaa ruokavaliossani mitään?!
tallennettu

Aurinko vesimies
nousu/kuu kaksonen
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #7 : 11.05.2015 20:49:32 »

Miten tästä syömisestä on tullut näin vaikeaa?!Älä syö,syö jne...


Suomessa taitaa olla noin 2 miljoonaa ylipainoista immeistä?
Jossakin päin maailmaa ihmisiä kuolee nälkään kuin kärpäsiä. Syöminen
taitaa nykyään olla vähän liian helppoa, kun mäkkäreitä, hesejä, pizzerioita
sun muita on vaikka muille jakaa, ja syömisestä on tullut ajanvietettä,
vaikka sen pitäisi olla lähinnä energian tankkausta?

 buck2
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 12.05.2015 10:32:06 »

Onko MIKÄÄN ruoka täysin puhdasta?Lisäaineilla tai ilman?!Jos isoisäni,joka viljelee perunaa laittaa sen perunan maahan,joka on jo valmiiksi saastunut kaikista lannotteista sun muista niin miten tämä peruna on luomua?Eikö se silloin ole valmiiksi saastunut?!

Luomumerkinnän voi saada vasta sen jälkeen, kun se pelto/maa-alue jossa viljellään sitä luomua on ollut tietyn ajanjakson ilman keinolannoitusta.

Suomi on kuitenkin niin puhdas edelleen verrattuna useimpiin muihin maailmankolkkiin, että itse en ole ruuan puhtaudesta huolissani silloin, kun syön kotimaista ruokaa - ja sitä minä enimmäkseen syön. Ongelma ei ole niinkään se puhtaus, vaan se mitä elintarviketeollisuus tekee sinänsä hyville raaka-aineille.

Hyvät ja puhtaatkin raaka-aineet pilataan lisäaineilla, joiden yhteisvaikutuksia on päälle päätteeksi mahdotonta edes tutkia. Niinpä ainoa turvallinen vaihtoehto on olla syömättä mitään missä on niitä lisäaineita. Toinen juttu on sitten vielä se, että lisäaineilla on lähinnä kaksi tarkoitusta:
1) Tehdä pahanmakuisesta (esim. rasvaton...) elintarvikkeesta edes joten kuten maistuva
2) Pidentää tuotteen hyllyikää

Kumpikaan näistä ei ole kuluttajalle edullinen  juttu, joten senkään takia en elintarviketeollisuuden tuotteisiin koske. Poikkeuksena tietenkin sellaiset tuotteet, joiden tuoteseloste on esimerkiksi riittävän niukka, esim voi ja kerma.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #9 : 12.05.2015 10:35:04 »

ja syömisestä on tullut ajanvietettä,
vaikka sen pitäisi olla lähinnä energian tankkausta?

Syöminen on aina ollut ihmislajille sosiaalinen tapahtuma joka vahvistaa ryhmän yhteenkuuluvuutta. Se ei missään nimessä ole pelkkää tankkausta.

Taitaa lisäksi olla vielä niin, että ne jotka vain tankkaavat yksinään nopeasti sen sijaan että nauttisivat ruuasta rauhassa hyvässä seurassa ovatkin ne ylipaino-ongelmaisimmat.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #10 : 12.05.2015 10:41:46 »

Miten tästä syömisestä on tullut näin vaikeaa?!Älä syö,syö jne...

Minusta syöminen on hyvinkin helppoa. Itse menen näillä ohjeilla:

Maataloustuotteet (viljat, pavut, sokeri) eivät ole ihmisen lajinmukaista ruokaa. Sen vuoksi niitä niin vähän kuin  mahdollista tai ei ollenkaan. Esimerkiksi viljoista ei saa mitään, mitä ei saisi muualta pienemmin ongelmin ja terveyshaitoin. Asioita joita syötiin 10 000 vuotta sitten, tai asioita jotka ovat analogisia sille mitä syötiin 10 000 vuotta sitten. Monille myös maitotuotteet voivat olla ongelmallisia, oman siedon voi testata helposti, mutta testiin kannattaa sitten käyttää homogenoimattomia tuotteita, koska joillain se homongenointi on se ongelmien tuottaja.

Lähiruokaa aina kun mahdollista ja ei-luomuna vain kotimaista. (Euroopassa muille kuin luomueläimille saa käyttää rehun raaka-aineena ravintoloiden paistojäteöljyä...)

Mitään elintarviketeollisuuden tuotteita ei kannata syödä ollenkaan, lukuunottamatta niitä joiden tuoteseloste on sellainen kuin esim. lisäaineettomassa homogenoimattomassa kermassa, tai voipaketissa. Kun raaka-ainelistassa on vain yksi sana (kerma) tai muutama sana (kerma ja suola), voi tuotetta huoletta ostaa.

Ja toistaiseksi Suomessa kannattaa jättää omaan arvoonsa suurelta osin myös THL:n ravintosuositukset, sillä tiimissä joka ne laati oli mukana elintarviketeollisuuden edustajia jotka Ruotsissa ymmärrettiin jäävätä pois.

tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Varjotar
Astroholisti
*****
Viestejä: 1262


Starchild


Profiili
« Vastaus #11 : 31.05.2015 20:40:33 »

Viralliset ravintoympyrät ja muut ruokaopit tarjoaa viljaa miltei pääosaisena ravintona. Sitä syötetään kaikille lapsesta vanhukseen aamusta iltaan.
tallennettu

Kuuntele tuulta.
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: