MaitoTUOTTEET voivat olla mitä vain: Esimerkiksi kerman yleinen lisäaine
karrageeni on syöpää aiheuttava. Jos purkissa siis lukee 'stabilointiaine' tai on mitään E-koodia, niin sellaista kermaa ei kannata ostaa.
Homogenoituja maitotuotteita kannttaa myös välttää, koska luonnottoman pieniksi pilkotut rasvapallerot pääsevät suolesta seikkailemaan paikkoihin joihin niiden ei pitäisi päästä. Luomumaidot ovat yleensä homogenoimattomia. Kuohukermoista homogenoimattomia ja karrageenittomia ovat tällä hetkellä vain Maitokolmion puolen litran tölkissä ja Arla-Ingmanin luomukuohukerma. Smetana on homogenoimatonta ja lisäaineetonta yleensä.
Voi sopii minkä ikäisille tahansa, jos muut maitotuotteet eivät maistu.
Enpä minäkään maitoa juo, vaan käytän itse raakamaidosta kefiirisienellä tehtyä kefiiriä, kuohukermaa, smetanaa ja voita.
Tutkimuksista joiden mukaan maitotuotteet aiheuttavat syöpää: Olisi kiintoisaa kuulla, millaisia maitotuotteita on käytetty, mutta ennen kaikkea mitä MUUTA on syöty... Tässä vähän toisenlaisia tutkimuksia, joka kirjoituksessa on linkki myös itse tutkimusabstraktiin:
Se CLA jota siis saa maidon ohella myös rasvaisesta punaisesta lihasta vähentää suolistosyövän riskiä:
http://healthydietsandscience.blogspot.fi/search/label/Dairy%20and%20CancerTässä kuusi kirjoitusta aiheesta maitotuotteet ja sydänsairaudet, diabetes jne, edelleen positiivista maitorasvan kannalta.
Otsikot:
High saturated fat meat diet lowers risk of heart disease compared to low fat diet
High fat diets lower heart disease risk by 61%
High fat dairy consumption LOWERS the risk of diabetes
Eating high quantities of full fat dairy products lowers the risk of death from heart disease by 69%
High dairy intake reduces death rates by 13%
Milk and dairy food lowers the risk of stroke, heart disease and diabetes
Ja tästä lukemaan artikkelit:
http://healthydietsandscience.blogspot.fi/search/label/Dairy%20and%20Heart%20DiseaseJa saman sivuston oikean laidan aakkosellisesta hakemistosta voi katsoa lisää 'dairy' alkuisia aiheita.