Kyseinen käsitys löytyy lähinnä Sidemanin päästä, ei mistään muualta. Ihminen ei ole vaistoautomaatti, mutta Sideman redusoi lajimme ja sukupuolet sellaisiksi vähän väliä kirjoituksissaan tällä foorumilla. Tämä on varmaan vähintään tusinas kerta kun muistutan, että ihminen ei ole vain hormoninsa ja vaistonsa, vaan paljon paljon monimutkaisempi olento.
Yleisin syy ajautua hankaliin ihmissuhteisiin ovat omat käsittelemättömät traumat, jotka ajavat toistamaan hankalia suhteita yhä uudelleen ja uudelleen. Paras keino päästä moisesta eroon on suostua olemaan jonkin aikaa ihan yksikseen ja käsitellä menneisyyden haavat kuntoon.Ja ne traumat voivat sitten muuten tehdä muuten myös ihmissuhderiippuvaiseksi, jolloin tuntuu hyvin hankalalta olla yksikseen edes lyhyttä aikaa. Jos tuntuu ettei pysty sinkkuna olemaan, on jo se yksinään merkki siitä että olisi niitä omia traumoja käsiteltäväksi. Toinen hyvä merkki on se, jos ne hankalat suhteet ovat hankalia nimenomaan samankaltaisilla tavoilla: Ihminen saattaa alitajuisesti etsiä juuri nimenomaan niihin vanhoihin traumoihin jollain tavoin liittyviä kumppaneita. Tyyppiesimerkki tästä on alkoholistin lapsi, joka 'vahingossa' päätyy yhä uudelleen ja uudelleen suhteisiin alkoholistien kanssa.
(Naisten kontrolli liittyy ennen kaikkea maanviljelyksen alkuun ja sen seurauksena syntyneeseen maan yksityisomistukseen: Taloudelliset seikat ovat siis taustalla, eivät mitkään vietit. Halu varmistaa että se vanhin poika joka perii aivan kaiken on varmasti oma poika, on naisten vahtaamisen taustalla. Metsästäjä-keräilijät olivat/ovat yllättävän tasa-arvoista porukkaan.)
Silkkaa logiikkaa. Hypoteettinen esimerkki: on kaksi 10 naisen ja 10 miehen yhteisöä. Toisessa vain kaksi naista mutta 9 miestä on kiinnostunut naiskentelusta, toisessa taas 9 naista, mutta vain 2 miestä. Kummallako yhteisöllä on paremmat edellytykset menestyä olemassaolon taistelussa?
Ylläoleva ei ole logiikkaa nähnytkään. Ihmisyhteisö ei ole redusoitavissa siihen kuinka moni nainen haluaa seksiä suhteessa siihen kuinka moni mies sitä haluaa. Hedelmöittymiseen tarvitaan YKSI yhdyntä ja ihan kaikki ihmiset keskimäärin haluavat seksiä ihan riittävästi jotta väkiluku pysyy vähintään samana. Mutta sen lapsen kasvattamiseen niin isoksi että se pärjää kunnolla tarvitaan ennen kaikkea isä ja äiti ja yhtä tärkeänä myös koko ihmisheimo.
Naisen kyky peräkkäisiin orgasmeihin ja voimallinen seksuaalisuus on katsottu usein myös luonnon keinoksi saada parisuhde kestämään riittävän kauan, jotta lapsen selviämisen mahdollisuuden paranisivat. Metsästäjä-keräilijät itse asiassa säännöstelivät syntyvyyttä, seksiä on siis aina haluttu enemmän kuin niitä lapsia.
Toinen aivopieru yllä on tuo käsite 'olemassaolon taistelu'. Metsästäjä-keräilijän työpäivän pituus on 3,5 tuntia. Aikaa lauluun ja leikkiin riitti siis oikein hyvin aina maanviljelyksen alkuun saakka ja jos ympäristöolosuhteet muuttuivat, vaellettiin paremmille alueille. Taisteluksi homma muuttui vasta uusimuotisen hömpötyksen nimeltään maanviljely vuoksi.