OsteoporoosiEräiden ruoka-aineiden kalsiumpitoisuuksia. Kasvikset, hedelmät, marjat ja pähkinät
sisältävät vaihtelevan määrän kalsiumia,
yleensä melko vähän.
Kalsiumin imeytymistä on tutkittu muutamista,
ja yleensä se on huono.
Maitovalmisteet Maidot (rasvaton,ykkös-,kevyt- ja täysmaito),piimät,jogurtit 120 240/2 dl
Edam 20 -juusto 1 050 105 (viipale/10 g 1)
Emmentaljuusto 1 000 100 (viipale/10 g 1)
Raejuusto 80 80/dl
Rahka 120 120/dl
Jäätelö 150 75/dl
Kala -
Silakkafilee 70 85/120 g
Kirjolohi 130 155/120 g
10 g: yksi paksu juuston höyläviipale,
joka peittää puolet isosta (10 x 10 cm)
paahtoleipäviipaleesta
tai kaksi ohutta vastaavankokoista viipaletta.
http://www.terveysportti.fi/pls/kh/kaypahoito?suositus=H24065 Elämänilo