Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Sillanpää Jari  (Luettu 6439 kertaa)
0 jäsentä ja 9 vierasta katselee tätä aihetta.
suski7
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 473



Profiili WWW
« : 07.06.2006 16:53:49 »

s. 16.08.1965 klo 12:15 Sweden Ludvika. Näkyykö mitään erikoista kaapista ulos tulon aikana?
tallennettu

sun+mer+ven+nep skorppioni
asc kauris
mon kalat
Athene
Astro-nauttija
****
Viestejä: 938



Profiili
« Vastaus #1 : 08.06.2006 15:05:21 »

voe voe..vieläkö tästä homousjutusta jaksetaan jauhaa?
tallennettu

Aurinko vesimies
nousu/kuu kaksonen
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #2 : 08.06.2006 19:13:22 »

Moi Suski7! En ole Jari Sillanpää-fani, joten en muista ihan tarkkaa aikaa, koska tuo kaapista ulos tulo tapahtui. Muutamaa kuukautta enempää siitä ei kuitenkaan taida olla?

Muiden samanikäisten kanssa Sillanpäällähän on meneillään mm. tr. Uranuksen oppositio itseensä (siis syntymäkartan Uranukseen). Sillanpäällä oppositio osuu 4-10 huoneiden akselille antaen rohkeutta julkiseen uudestisyntymiseen niin koti- kuin työrintamallakin. Tr. Jupiterin yhtymä Sillanpään 1. huoneen Neptunukseen on myös todennäköisesti tuonut ajatusmaailmaan tarvetta omien haaveiden tunnustamiseen kylmien kulissien pystyssäpitämisen sijasta. Jupiterin yhtymä Neptunukselle tapaa myös antaa liiallista(kin) optimismia harkintakykyä sumentaen, joskin tällä en tietenkään tarkoita, etteikö seksuaalisen suuntautumisensa julkinen "tunnustaminen" olisi ollut aivan hyväksytttyä - jos se nyt ylipäänsä kenellekään kuuluu olemmeko heteroja, homoseksuaaleja tai mitä tahansa. Ihmisiä kaikki silti.

Saa nähdä miten kaapista ulos tulo vaikuttaa Sillanpään suosioon tässä vieläkin niin valitettavan ahdasmielisessä ilmapiirissä. Ainakin herralla on alkamassa syksyllä rankka tr. Saturnuksen yhtymä Aurinkoon, Merkuriukseen ja MC:hen vielä pitkään kymppihuoneessa jatkuen heittäen paineita nimenomaan julkiseen kuvaan ja uraan. Aikaisempaa voimakkaampaa panostusta Sillanpää ainakin joutuu estradille heittämään. Onneksi sentään tr. Pluto alkaa samoihin aikoihin tekemään tukevaa, asioiden sujumista auttavaa sekstiiliä Sillanpään syntymäkartan miehuutta kuvaavaan Marsiin, joka muuten hyvin kuvaavasti onkin hieman piilossa 12. huoneessa. Varmastikin häveliäs, salaileva Marsin asema on aiheuttanut sen, että kaapista ulos tuleminen kesti näinkin pitkään. Mars 12. huoneessa on muutenkin esiintyvälle taitelijalle kova paikka, joka pistäät tuntemaan vetoa kulisseissa pysymiseen kun taas Leijona Aurinko/Merkurius MC:llä haluaa esiintyä. Mutta juuri niinhän Sillanpään elämä on mennytkin; julkinen puoli on ollut hyvin esillä, kun taas oma minä, miehuus visusti piilossa kulissien takana.

Muuten, Sillanpäällä on aika kuvaava syntymäkartta. Tuon 12. huoneessa piilottelevan Marsin (oma miehuus) lisäksi naiseutta kuvaavat Kuu ja Venus ovat molemmat hankalasti sijoittuneita. Kuu nököttää yksinäisenä 5. huoneessa ainoana aspektinaan sekstiili Noususolmuun, joka antaa viitteitä siitä, että yksinäisen Kuun sanoma kuuluu Sillanpään tämänkertaisen elämän sielunsuunnitelmaan (Noususolmu). Neitsyen merkissä olevalla Venuksella on mm. neliö Jupiteriin ja Onnenpisteeseen ja kuvaavasti oppositio Kheironiin (väljä T-risti siis). Ehkäpä Neitsyen merkki kuvaa tässä asioita syvemmältäkin tasolta; naisten osa jää hyvin neitseelliseksi Sillanpään elämässä.  Wink Myöskin jonkinlainen kipupiste tuo näkyy elämässä luonnollisestkin (ahdasmielistä kulttuuriamme ajatellen) olevan, sitä kuvaa hyvin oppositio Kheironiin.

Huoh, tulipa paljon pidempi sepustus kuin olisin ikinä uskonut kirjoittavani Jari Sillanpäästä, jonka tyyli ei jostain syystä ole koskaan tehnyt vaikutusta itseeni - varmaankin huonot kuviot synastriassa.  Grin




tallennettu

Stareyes
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 580


Tuon kultaisen säteen, missä ikinä kuljenkin


Profiili
« Vastaus #3 : 08.06.2006 20:33:58 »

Kiitos Toukotar Smiley
Valaistuksesta. Niin me kaikki 60-lukulaiset ollaan aika puristuksissa näiden ohitusta tekevien planeettojen kanssa. Kukin tietysti vuorollaan  Tongue
Vinkiksi May; mulla tulossa TR- pluto  aspect_con NA- aurinko

No, vielä olen in the Earth, toistaiseksi..... crazy2
tallennettu

"Mikä haavoittaa sinua niin paljon, että tunnet olevasi pakotettu haavoittamaan minua, jotta parantuisit?"
Lunea
Supermoderaattori
Kohtuuastroilija
*****
Viestejä: 133



Profiili
« Vastaus #4 : 09.06.2006 15:47:37 »

Jarin ystävänä ja ’hoviastrologina’ minunkin on ehkä sanottava tähän jotakin…  Wink (Kartta on siis jo ennestään hyvin tuttu!)

Mikään yksittäinen transiitti ei yleensä riitä aiheuttamaan näin suuria elämänmuutoksia, vaan kyse on aina usean tekijän summasta. Niin tässäkin tapauksessa!

Keväällä 2005 Jarin progressiivinen askendentti siirtyi Skorpionista Jousimieheen, ja sehän on melkoinen juttu, kun kyseessä on kaksi niin erilaista merkkiä. Jousimies-vaikutus toi halua olla ja elää vapaammin sekä puhua asioista suoraan, avoimesti ja rehellisesti. Samaan aikaan (koko viime vuoden) transitoiva Pluto (kartan hallitsija) teki kolmiota Jarin Merkuriukseen ja Aurinkoon. Syvä rakkaus täytti elämän; se antoi voimaa ja rohkeutta, mutta nosti myös muutostarpeen pintaan. TR-Uranus oli kolmiossa askendenttiin ja käväisi myös lähellä progressiivista Saturnusta. Halu rikkoa rajoja ja murtaa kahleita kävi entistä suuremmaksi.
Syksyllä TR-Saturnus siirtyi Leijonaan ja alkoi stressata Jarin AC-DC-linjaa sekä Vesimies-Junoa. Kartalle muodostui väliaikainen suurristi, ja niinpä ei ihmissuhteitten kolhuilta vältyttykään. Alkuvuodesta 2006 TR-Chiron liittyi mukaan tähän kuvioon. Vaikka rakkauselämän haavat olivat väistämättömiä, on muistettava myös Chironin parantajan ja opettajan rooli. Ja mikä parantaa paremmin kuin asioista puhuminen!
Helmikuuhun tultaessa TR-Pluto oli edennyt oppositioon syntymäkartan 8. huoneessa (seksi) sijaitsevan Jupiterin kanssa, ja muodostumassa oli myös neliö Venukseen, 7. huoneen (parisuhteet) hallitsijaan. Tämä väliaikainen T-risti ei enää kysellyt vaan vaati toimintaa. Pitkään muhimassa olleiden ’paljastusten’ aika oli tullut. Hetki oli ilman muuta oikea, sillä Pluton haasteelliset transiitit edellyttävät aina muutosta. Helpoimmalla pääsee, kun toimii itse heti ensimmäisen ohituksen iskiessä päälle, eikä jää odottelemaan universumin (ympäristön, muiden ihmisten) hyökkäystä. Ennen pitkää se todennäköisesti olisi Jarillakin ollut edessä.
Positiivinen puoli Pluton hankalissakin transiiteissa on se, että ne avaavat tietä uudestisyntymiselle. Vaikka jostain on luovuttava, on uutta ja parempaa aina tulossa tilalle.

Jarin 5. huoneen (rakkauselämä, esiintyminen) Oinas-Kuu näyttää ehkä ensisilmäyksellä aspektittomalta (tuota noususolmusekstiiliä lukuun ottamatta). Mutta kun huomioi asteroidit (sekstiili Junoon ja Pallakseen) ja harvinaisemmiksi luokitellut aspektit (puolitoistaneliö Aurinkoon, Merkuriukseen ja MC:hen), ei Kuu tunnukaan enää niin yksinäiseltä. Se sijaitsee myös Uranuksen ja askendentin kauimmaisessa keskipisteessä, joten Kuun aktivoitumisella on vaikutusta hyvinkin moneen elämänalueeseen (tunne-elämä, rakkaus, koti ja asuminen, ura ja julkisuus, henkilökohtaiset muutokset). Transiittien seuraukset näkyvät aina myös 9. huoneessa (ulkomaat, matkustaminen, julkaisut jne.), jossa Kuun hallitsema Rapu-merkki on kärjessä.

Elämän käännekohdat liittyvät yleensä eklipseihin. Vuonna 1995, jolloin Jari kruunattiin tangokuninkaaksi, edeltävä auringonpimennys osui hänen deskendentilleen (kuten Lordilla tänä keväänä). Tänä vuonna molemmat maaliskuiset eklipsit koskettivat vankalla kädellä Jarin karttaa. Kuunpimennys teki yhtymää Venukselle (oppositiossa Chiron-Eros-yhtymään), jolloin myös TR-Pluton neliö aktivoitui. Auringonpimennys oli vieläkin voimallisempi, sillä sen yhtymä syntymä-Kuuhun (ja progressiiviseen IC:hen) toisi varmuudella melkoisia muutoksia Kuuhun ja sen aspekteihin liittyvissä asioissa. Aavistelin jo etukäteen, että myös suurta julkisuutta olisi luvassa.
Pimennysten vaikutus on tehokkaimmillaan (H-hetken lisäksi) noin kuukautta etu- tai jälkikäteen, mutta lunaatioiden ja transiittien voimasta voi muutoksia tapahtua ainakin seuraavaan pimennykseen saakka. Syy, miksi Jarin kohdalla pimennykset tempaisivat vauhtiin jo kuukautta etukäteen, lienee helmikuisessa täysikuussa, joka loisti Leijonassa yhtymässä Jarin Merkuriukseen, Aurinkoon ja MC:hen.

Kun rohkeat sanat ”Mies se oli!” TV:n välityksellä kajahtivat ilmoille, näkyi se myös tähtitaivaalla. Asteroidit Sillanpää ja Eros olivat minuuttitarkassa neliössä toisiinsa.  Grin

Kuten May sanoikin, syksyllä Jarilla on edessään TR-Saturnuksen yhtymä Merkuriukseen, Aurinkoon ja MC:hen (yhtaikaa Marsin paluun kanssa). Vaikka tämä aika voikin tuntua stressaavalta ja tuoda joitakin rajoituksia, takapakkeja tai aktiviteettien loppumisia, voi kyseessä olla myös suurten saavutusten ajanjakso (MC on Jarin Mars-Jupiter-kolmion keskipisteessä!). Parhaimmillaan Saturnus vakauttaa, vie mukaan pitkäntähtäyksen projekteihin ja tuo palkintoja hyvin tehdystä työstä. Saturnus ei siis ole niin paha kaveri kuin luullaan! Toivottavasti se Jarinkin kohdalla näyttää parhaat puolensa!  Smiley

Mainittakoon vielä, että paljastuksesta huolimatta Jarin suosio on säilynyt entisellään. Fanit ovat ja pysyvät! Leijona-kuningas on edelleen Leijona-kuningas!   smitten


P.S. Älkää uskoko ihan kaikkea, mitä lehdet kirjoittavat – lööppejä varsinkaan!

tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #5 : 09.06.2006 16:19:37 »

Kun rohkeat sanat ”Mies se oli!” TV:n välityksellä kajahtivat ilmoille, näkyi se myös tähtitaivaalla. Asteroidit Sillanpää ja Eros olivat minuuttitarkassa neliössä toisiinsa.  Grin

Tää oli aika hyvä. Grin

Kiitos teille Lunea ja May, oli kiinnostavaa lukea tekstejänne. Itse taas olen jostain syystä aina sympatiseerannut Jaria, vaikken hänen musiikistaan nyt niin välitäkään. Persoonana hän on valloittava "leijonalapsi", etenkin kerran jotain Kokkisota-ohjelmaa katsellessani nauroin ihan katketakseni hänen "omalle show´lleen". Smiley Ja kaapista ulostulon jälkeen satuin katsomaan jonkun haastatteluohjelman, jossa hänelle ennustettiin tulevaa vuotta - siinäkin hän laski leikkiä asiasta ja kertoi hauskoista palautteista, joita oli faneilta asiaan liittyen saanut. Sain kuvan ihmisestä, joka on herkkä mutta samalla osaa suhtautua itseensä ja elämään huumorilla.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #6 : 21.06.2006 14:03:13 »

Kiitos Lunea! Oletpa tosiaan jaksanut perehtyä Jarin karttaan todella perusteellisesti! Hienoa työtä - niinkuin aina!  Smiley

Mikään yksittäinen transiitti ei tosiaankaan koskaan riitä selittämään suurta elämänmuutosta, se taitaa olla lähes jokaiselle astrologiaa harrastavalle onneksi selvä juttu.  Smiley Silloin vain kun aika tai motiivi - tai molemmat - eivät riitä kovinkaan syvälliseen tutkailuun (kuten itselläni) on heitettävä kehään joitain kuvioita ja joitain sekalaisia palasia ehtimättä koota kokonaista puzzlea. Smiley

Stareyes, onnea tulevaan transiittiin! Se tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen ja ennenkaikkea ikimuistoinen aika elämässä.  Wink
tallennettu

Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: