Kuten taitaa olla tullut jo mainituksi, gluteenittomien tuotteiden
makuongelmat saivat minut retkahtamaan pitkähkön kuivan kauden
jälkeen lähinnä ruiksesta valmistettuihin leipomotuotteisiin.
Ensimmäisenä haksahdin Linkosuon legendaarisiin Ruis-sipseihin.
Maistuivat niin mainioilta että tuli syötyä puoli pussia miltei
yhtä soittoa!
Kun etsin varsinaista voileiväksi soveltuvaa tuotetta, päädyin pitkän
harkinnan jälkeen Vaasan Tummaan Herkkuun, riihiruiksesta pääosin
valmistettuun palaleipään.
Aluksi riihiruiksen savunmaku hieman oudoksutti ja tuntui jopa hintsusti
luotaan työntävältä, mutta kun siihen olen nyt tottunut, siitä ei ole saada
kyllikseen!
Pahoin pelkään, että viime aikojen gluteenittomien tuotteiden megahko
suosio hiipuu niin kuin muotihössötyksille tuppaa käymään, kun suurin
osa gluteenittomuuteen hurahtaneista huomaakin, että kyseessä saattaa
olla mitä suurimmassa määrin plasebon kaltainen efekti?
Mikäli noin käy, se on toki harmillista keliaakikkojen kannalta, koska
tarjonta seuraa kysyntää kuin hai laivaa, ja ennen pitkää gluteenittomia
taas joutunee etsimään kissojen ja koirien kaa?