Ainekset:
vesi, gluteeniton kaurajauho, tapiokatärkkelys, luumumarmeladi [sokeri, vesi, luumusose (25 %), karamellisiirappi, sakeuttamisaineet (E401, E440), happamuudensäätöaineet (E330, E333), säilöntäaine (E202)], tattarijauho, rusina, siirappi, rypsiöljy, perunahiutale, hiiva, suola (1,4 %), pellavarouhe, psyllium, ksantaani. Voimakassuolainen.
Hankalat ja mahdollisesti inflammaatiota ja sitä kautta kipuja aiheuttavia aineita löytyy. Lisäksi tämä on karkkileipä, siinä on sekä luumumarmeladia että rusinoita että siirappia. Leivonnainen pikemminkin kuin leipä. Sokeri lisää insuliinin eritystä, insuliini lisää inflammaatiota, inflammaatio tuottaa kipua.
Sitten rypsiöljy jonka omega3 esiasteesta keho ei pysty hyödyntämän kuin alle 10%, lopputulema siis omega6 pommi ja se aiheuttaa inflammaatiota. Lisäksi Turun yliopiston pari vuotta sitten julkaistu väitöstutkimus osoitti, että ihmisen ruuansulatus härskiinnyttää rypsiöljyn välittömästi kun se on syöty, eikä mikään määrä antioksidantteja estä tätä. Ja härski siemenöljy se vasta epäterveellistä onkin.
Xantaani on myös ongelmallinen.
Xanthan gum can cause migraines or skin irritation. Its side effects also include intestinal gas, flatulence, diarrhea and bloating. Increased exposure can make the symptoms worse. A 1990 report in the "Journal of Occupational Medicine" notes that people exposed to large amounts of xanthan gum powder, such as bakery workers, can experience flulike symptoms that include nose and throat irritation.
Lähde:
http://www.livestrong.com/article/315249-xanthan-gum-side-effects/Psyllium lisää suolistosyövän riskiä:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11073017Summa summarum: Kuten aiemmassa viestissäni totesin, keliaakikoidenkin kannattaisi vain olla kokonaan VILJATTOMIA, sillä ihminen ei erityisesti tarvitse viljoja mihinkään, homma tulee halvemmaksi ja gluteenittomissa teollisissa tuotteissa on sitten muita ongelmia.
Ai niin ja vielä tämä: Kaura on fytiinihappo-pommi. Fytiinihappo on antinutrientti, se kelatoi mineraaleja (erityisesti rauta, magnesium ja sinkki) ja siten estää niiden imeytymisen. Pahempi tässä suhteessa kuin edes ne gluteeniviljat. Eli yksi juttu selkäkivussasi voi olla se, että kun kauraa sisältävä leipä kelatoi magnesiumia oikein erityisen tehokkasti, se magnesiumvaje voi saada jo olemassaolevat vammat kipuilemaan enemmän.