Eikös sitä tavata sanoa, että suolistossa on toiset aivot, tjsp.
Vielä toissa aamuna kun söin esimerkiksi yhden gluteenittoman
voikkarin, tai paremminkin oikkarin eli leivän oivariinin ja juuston
kera, tuntui että maha on aivan täynnä! Eli yhtään ei enää sinne
mahdu (gluteenitonta?) viljatuotetta?
Tulee mieleen, että samoin kuin esim. aivoston tietyt reseptorit
käytännössä pakottavat nikotinistin esim. tupakoimaan, samoin
suoliston tietyt glutenofiili-mikrobit keksivät kaikenlaisia jippoja
jotta saisivat skruudatakseen gluteeniviljoja korvikkeiden asemesta??
Muutoin on vaikea selittää sitä että eilen illalla, osittain kymmenen jälkeen,
ei ollut mitään vaikeuksia syödä puolta pakettia (185 grammaa) hapankorppuja!
(Lisäys) Ilmeisesti glutenofiili-mikrobit myös stimuloivat suoliston neuroneja tuottamaan
serotoniinia! Ainakin tämän päivän on ollut sellainen olo jonka voisi kuvitella tulevan
jos esim. SSRI't sopivat itselle! Huomisesta ei sitten tietenkään ole mitään takuita.
Tod. näk. olo tasaantuu normaaliksi marraskuun skorpparin dystymiaksi kun mikrobit huomaavat saavansa gluteenia ilman sen kummempia jippojakaan. (Hyvä ettei Ekle ole täällä lyttäämässä meitsin villiä spekulointia...)
https://blog.bulletproof.com/second-brain-in-gut/