Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Transiiteista, esimerkki.....  (Luettu 4909 kertaa)
0 jäsentä ja 10 vierasta katselee tätä aihetta.
Stareyes
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 580


Tuon kultaisen säteen, missä ikinä kuljenkin


Profiili
« : 06.08.2006 19:24:44 »

Heippa  Kaikille Smiley

Tuli mieleen hieman selventää kuinka transiitit toimii.

Esimerkiksi mun Radix-kartalla on Pluton ( pluto ) neliö ( aspect_squ) Kuulle ( kuu). Mulla oli  pluto  aspect_con  kuu.
Niin TR- pluto toimi enemmänkin neliömäisesti, kuin yhtymänä.

Eli transiitti toimii, kuten se on syntymäkarttaan kirjoitettu. Joten mitään yllätyksiä ei ole luvassa. Kaikki on luettavissa syntymäkartalta.

Jos esimerkiksi vaikkapa Mars  mars on kolmiossa  uranus .seen Syntymäkartalla ja TR- mars tekee yhtymää R- uranus, tämä transiitti toimii kolmiomaisesti.
« Viimeksi muokattu: 07.08.2006 17:28:32 kirjoittanut Stareyes » tallennettu

"Mikä haavoittaa sinua niin paljon, että tunnet olevasi pakotettu haavoittamaan minua, jotta parantuisit?"
Totsi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 291


Profiili
« Vastaus #1 : 07.08.2006 11:40:36 »

Olipa mukava aivonystyröitä hierova viesti  Wink

Miksi ne toimivat noin?

Itse olen ajatellut haasteellisten transiittien "koettelevan" nataalikartan aspektej. Ja miksei helpommatkin transiit voisi vastakkaisesti haastaa nataalikartan haasteellista aspektia pehmeämpään ilmaisusuuntaan. Meillä tietenkin on sitten se lopullinen vastuu kehittymisestä.

Esim. jos nataalikartalla on Mars sekstiili Aurinko ja sitten tulee tr Mars neliöimään aurinkoa, tuo tr Mars itseasiassa koettelee nataalikartan sekstiiliä ja "ajaa" siitä pintaan tekemättömiä kehityshaasteita. Näin se vie sekstin voimia eteenpäin seuraavalle askelmalle.

Toivottavasti en ilmaissut asiaa liian sekavasti (http://www.smilies-and-more.com/pics/smilies/confused/031.gif)
tallennettu

Kultaisin kulmin Päivätär hiipivi vuorien taa,
Vaan utusilmin Uinuva Yötär jo sijahan saa... -Bögh
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #2 : 07.08.2006 16:50:35 »

Noinhan se menee, että transiitti ikään kuin aktivoi jotain, joka on meissä sisäänrakennettuna. Juuri Robert Handin paksua Planets in transit -klassikko-opusta kahlaillessani törmäsin tähän samaan asiaan, eli että haastava transiitti (esim. neliö) ei välttämättä tunnukaan erityisen haastavalta, jos samat planeetat ovat syntymäkartalla helpossa aspektissa keskenään. Vastaavasti taas helppo tai neutraalikaan transiitti ei välttämättä ole pelkkää pumpulissa lillumista, jos vastaavat planeetat ovat syntymäkartalla haasteellisissa kulmissa keskenään.

Siksi juuri, kuten Stareyesin esimerkissä, kannattaa transiitteja tutkiessa myös katsoa, minkälaisissa "väleissä" tämä transiitin kohdeplaneetta on transitoivan planeetan kanssa syntymäkartalla. Eli minkälainen on se oma "sisäinen kokemus" näiden energioiden välisestä suhteesta. Ladybird, selvensit minusta asiaa ihan hyvin. Smiley
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #3 : 07.08.2006 17:15:47 »

Edellisiin puhujiin yhtyen mietiskelen vielä tapausta, jossa transitoivat planeetat (tekijä ja kohde) eivät ole syntymäkartalla minkäänlaisessa aspektissa keskenään. Esim. kun transitoiva Pluto tekee aspektia natal-Marsiin, jotka siis natal-kartalla eivät ole minkäänlaisessa aspektissa keskenään. Silloin onkin kyseessä varsinainen ns. villi kortti, itsellekin uusi ja arvaamaton juttu, jossa syntymäkartan Mars joutuu kohtaamaan itselleen täysin vieraita energioita. Mielenkiintoista!

Lueskelen parhaillaan aussiastrologi Christine Shawin kirjaa, jossa muuten myöskin hän - kuinkas muuten - muistuttaa moneen kertaan syntymäkartan tärkeyttä. "Transiitti- tai proggressiokartalla ei voi ilmetä mitään sellaista, joka ei ilmenisi mahdollisuutena jo syntymäkartalla", muistuttaa hän moneen kertaan. Ja noinhan se menee, kun vain aina muistaisi.

Kiitos Tähtisilmä tärkeän aiheen esille ottamisesta ja muistuttamisesta ja kiitos edellisille ladyille fiksuista kannanotoista. Asia on tosi tärkeä - mutta vaikea - muistaa.
tallennettu

enska
Vieras
« Vastaus #4 : 07.08.2006 17:30:13 »

Ahhaaa..päteekös sama sääntö sitten ap-karttojen ja progressioiden kohdalla?
Progessahan tuo on varmaan vaikeampaa, kun kaikkia jupiteria hitaammat jämöttävät kutakuinkin samoissa asteissa koko eliniän. Katsotaanko progessa esim. mitä uutta nämä nopeammat planeetat tekevät noille hitaammille? Onko sitten niin että tuo progekartta sitten eniten täynnä niitä villejä kortteja?..
Mutta lisää asiaa tähän ketjuun, on todella mielenkiintoista opittavaa Wink
tallennettu
Totsi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 291


Profiili
« Vastaus #5 : 09.08.2006 10:06:47 »

Siis voi että tällaiset jutut on upeita oivaltaa, ei muuta kuin iso kiitos ja sylillinen kukkia Stareyes:ille tästä topicista! Ja Kaikille muillekin kirjoittajille! Aina avaa enmmän kun saa lukea eri näkökulmista kirjoitettuja juttuja. smitten
tallennettu

Kultaisin kulmin Päivätär hiipivi vuorien taa,
Vaan utusilmin Uinuva Yötär jo sijahan saa... -Bögh
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798



Profiili WWW
« Vastaus #6 : 09.08.2006 18:24:43 »


Lisäänpä nimäkin lusikkani tähän soppaan ja kommentoin että nuo kaikki edelliset kirjoitukset itseasiassa sisältävät juuri progressio/ transisitti/ radix -karttojen toiminnan yhdessä.

Olen lukenut koko kesän Celeste Tealin Planetary Triggersejä ja pikkuhiljaa alkanut minäkin ymmärtää...

Eli lyhyesti yhteenvetona radixin aspektit sisältävät kaiken meille syntymähetkellä annetun potentiaalin eli mahdollisuudet joihin voimme elämän aikana päästä (mutta emme välttämättä pääse) ja progressio-kartta näyttää (sen hetkisen) tilanteen mihin on päästy ja transiitit sitten laukaisevat tilanteita ja tapahtumia, joiden kautta kehitystä ja edistymistä voi tapahtua... Radix-kartan aspekti antaa siis "luonteen" myöhemmälle aspektille.

Ja Lemniskata olet todellakin oivaltanut tuon progression ydin idean. Villit kortit muodostuvat kun radixilla aspektoivat planeetat/pisteet/ kulmat jne. ovat yhteydessä toisiinsa tavalla tai toisella progressiokartan ja transiittien kautta.
tallennettu

Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: