Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Meditaatio  (Luettu 22106 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jinx
Vieras
« : 08.08.2006 15:16:38 »

Meditoitko ryhmässä vai yksin?
Aamulla vai illalla?
Vain viikonloppuisin?
Paljonko kerrallaan?
Miten istutte?
Kotona vai jossain muualla?
Meditoitko aina samassa paikassa/huoneessa?
Käytätkö apuna musiikkia, kynttilää, kiviä tai muuta vastaavaa?
Onko sinun meditointisi hiljaa olemista , vai kuvitteletko ensin että menet johonkin kauniiseen paikkaan tms.?


Mielenkiinnolla jään odottelemaan vastauksianne!  Smiley
tallennettu
Jinx
Vieras
« Vastaus #1 : 08.08.2006 15:54:26 »

MEDITAATIO

Me kaikki meditoimme joskus joko tietoisesti tai tietämättämme. Kun esimerkiksi ajatukset harhailevat pitkällä matkalla tai huomaamme keskittyvämme täysin johonkin rutiinitehtävään karkottaen mielestä kaiken muun, olemme siirtymässä muuttuneeseen tietoisuuden tilaan, joka muistuttaa meditoinnilla tavoiteltavaan tilaan. Tällaisissa tilanteissa kokemukset ovat lähinnä päiväunia, ja tunne fyysisestä todellisuudesta irtautumisesta on niin ohimenevää, ettei sillä ole pysyvää vaikutusta. Tekniikan hallitsevat meditaation harjoittajat uskovat, että jo kymmenen minuuttia kestävän päivittäinen meditointi kohentaa merkittävästi terveyttä, tasapainottaa tunne-elämää ja lisäksi hyvänolontunnetta. Lisäksi meditoinnilla on muitakin suotuisia vaikutuksia. Yleisen käsityksen mukaan meditaatio on peräisin idästä, missä se on eräs henkinen harjoittelumuoto, mutta mystikot ja joidenkin uskontokuntien jäsenet ovat harjoittaneet meditointia jo tuhansia vuosia eri puolilla maailmaa.


Mitä meditointi on?

Meditaatiossa hiljennetään mieli joko passiivisella mietiskelyllä tai tavanomaista tehokkaammalla keskittymisellä. Väitetään, että pitkälle kehittynyt meditaatiotekniikat muuttavat tietoisuuden tilan egosta tai itsekeskeisestä näkökulmasta tilaan, jossa ihminen tiedostaa paremmin todellisen minänsä ja kaiken olevaisuuden ykseyden.
Mielen hiljennyttyä meditoija voitutkia psyyken eri tasoja, upota alitajunnan kartoittamattomille alueille ja jopa kohottaa tietoisuuden tasoa siten, että hän voi kokea hengen sisäiset ja ulkoiset ulottuvuudet.
Hoitokeinoina meditaatiota voidaan käyttää tahdosta riippumattomien fyysisten toimintojen, kuten sydämen sykkeen ja ruumiinlämpötilan kontrolloimiseen, joskin tällaiset vaikutukset vaihtelevat riippuen siitä, mitä meditaatiotekniikkaa käytetään. Tämä havainto johti 1970-luvulla meditaatiota jäljittelevän biopalautetekniikan käyttöönottoon lääketieteessä, kun todettiin, että potilaat pystyvät lievittämään sillä kipuja ja stressiä.

Meditaation vaikutukset

Käsitykset vaihtelevat melko tavalla siitä, onko rentoutumisen, tietoisuuden avartumiseen ja jopa ekstaasin perusta henkinen, sielullinen vai fyysinen.
Yhdysvaltalainen Robert Wallace ja Herbert Benson suorittivat 1960-luvulla tieteellisiä tutkimuksia, jotka osoittivat, että meditaatiolla on syvällisempi fysiologinen vaikutus kuin pelkällä rentoutumisella tai nukkumisella. Kokeissa todettiin, että meditoidessaan koehenkilöt vetivät sisäänhengityksessä 20% vähemmän happea ja puhalsivat ulos 20% vähemmän hiilidioksidia kuin tavallisessa lepotilassa. Lisäksi sydämen syke hidastui, veren paine laski merkittävästi ja stressiin liittyvät maitohapon määrä väheni meditoinnissa. Maitohapon taso pysyi alhaisena vielä meditoinnin lopettamisen jälkeen.
Koehenkilöiden aivoaaltoja koskevat tutkimukset näyttivät vahvistavan käsitystä, että meditaatio aiheuttaa rentoutuneen tilan aivoissa, jotka ovat muuten valvetilassa.
Benson päätteli, että meditaatio laukaisee > rentoutumisreaktion>. Se on luontainen reaktio toisin kuin pakene - tai – taistele – reaktio. Myöhemmin 1960-luvulla kaksi japanilaista tutkijaa sai selville, että zen-munkkien aivoaaltojen rytmi aleni meditaatiossa theerytmiksi, joka yleensä yhdistetään uneen, vaikka he olivat täysin tietoisuuden tilassa ja hereillä.

Mitä meditaatiossa tapahtuu?

Jos menet mukaan ryhmään, jossa ei noudateta tiettyä perinnettä, ohjaaja esittelee erilaisia meditaatiotekniikoita ja kehottaa kokeilemaan niitä kaikkia, jotta löydät itsellesi sopivan tekniikan. Monet länsimaalaiset ovat niin tietoisia itsestään, että heidän on vaikea toistaa ääneen mantroja, varsinkin kun ne yleensä ovat Tiibetin-kielisiä. Jos ohjaaja vaistoaa hankaluuden, hän saattaa ehdottaa mantransijasta äidinkielistä affirmaatiota eli positiivista lausetta, joka toistettuna tunkeutuu alitajuntaan ja vaikuttaa siihen.
Toinen tehokas keskittymiskeino on kohdistaa huomio kynttilän liekkiin muutamaksi minuutiksi ja sulkea sitten silmät.
Tämä harjoituksen tavoitteena on säilyttää liekin kuva mielessä ja hiljentää mielessä kiitävät ajatukset, jotka kuluttavat henkistä energiaa turhan takia. Mielikuvitukseltaan erityisen vilkkaat ihmiset voivat reagoida ohjattuun meditaatioon, josta käytetään nimitystä aktiivinen tai luova visualisointi. Siinä kuunnellaan opettajan tai ohjaajan yksinkertaisia kertomuksia, ja meditaation jälkeen analysoidaan kuvia sekä symboleja, joita kertomus on herättänyt alitajunnassa. Kaikki eivät halua jakaa henkilökohtaisia visioitaan ryhmässä, eikä ketään saa pakottaa siihen.
Muita menetelmiä ovat esimerkiksi hengityksen kontrolloiminen ja chakrojen tasapainottaminen. Chakroja tasapainottaessa avataan ja harmonisoidaan ruumiin energiakeskuksia emotionaalisten tulosten ja energiatukosten poistamiseksi.

Kenelle on apua meditoinnissa?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että meditaatio voi fyysisellä tasolla lievittää kipua ahdistuneisuutta ja migreeniä sekä helpottaa rytmihäiriötä.
Useimpia edellä kuvattuja menetelmiä käytetään pääasiassa stressin lievittämiseen, mutta ne voivat myös olla ensimmäinen vaihe sisäisellä matkalla kohti itsetiedostuksen avautumista. Säännöllinen meditointi voimistaa itsekuria, kehittää intuitiota, helpottaa surutyötä ja, mikä tärkeintä, lisää mielentyyneyttä.

Montako harjoitusta tarvitaan?

Ei ole olemassa sääntöjä, jotka määräisivät meditointikertojen määrän, mutta jo kymmenen kertaa lievittää merkittävästi stressiä ja lisää hyvänolontunnetta.

Onko meditointi turvallista?

Meditointi on täysin turvallista, ellei sinulla ole ollut vastikään mielenterveydellisiä tai emotionaalisia ongelmia etkä käytä lääkärin määräämiä voimakkaita mielialalääkkeitä tai huumeita. Niiden, joita yliaistilliset ilmiöt hermostuttavat tai jotka pelkäävät kokevansa tahdosta riippumattoman ruumiistairtautumisen, on tehtävä ensin mielen rauhoittavia ja tasapainoittavia harjoituksia. Jos olet epävarma, käänny lääkärin puoleen.

(Lähde: Paul Roland - New Age -käsikirja)
tallennettu
Oikku67
Vieras
« Vastaus #2 : 08.08.2006 17:34:35 »

 Shocked Onhan tämä vähintäänkin kummallista, kun sinä Jinx "latelet" vastauksia päässäni pyöriviin kysymyksiin..
Viikon verran olen miettinyt Meditointia.. Kuinka, missä, miten ja uskaltaisiko/pitäisikö kokeilla..?
Hienoa, kun aloitit aiheen.. jään kuulolle..  Smiley
tallennettu
Jinx
Vieras
« Vastaus #3 : 08.08.2006 18:04:40 »

Shocked Onhan tämä vähintäänkin kummallista, kun sinä Jinx "latelet" vastauksia päässäni pyöriviin kysymyksiin..
Viikon verran olen miettinyt Meditointia.. Kuinka, missä, miten ja uskaltaisiko/pitäisikö kokeilla..?
Hienoa, kun aloitit aiheen.. jään kuulolle..  Smiley


Melkein jo luulin ettei ketään kiinnosta aihe, kun yleensä heti joku vastaa ketjuun... Hienoa jos olet kiinnostunut...
Itsekkin olen vasta vaiheessa: kuinka, missä, miten ja uskallanko...


Kokeilen heti kunhan saan vähän tausta tukea, ja niksejä... Ja saan tietooni hieman enemmän.. Tuonne ihan ekana latelinkin kysymyksiä, mutta eipä ainakaan vielä kukaan ole vastannut...
Sitten on vielä ilmiö kuin Transsendenttinen meditaatio...
Mitä ihmettä?  idiot2 Tietoa tulee jonkin verran ja sitten onkin aivan sekaisin...  Grin

Odotellaan!  Smiley
tallennettu
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #4 : 08.08.2006 18:14:56 »

Meditoin joko yksin tai ryhmassa.
Yritan keskittaa aluksi hengityksen:jalat, kadet 3:s silma jne, en ajattele mitaan muuta kuin omaa hengitystani, lisaksi hengitan valoa suojaksi, nain saan ihanan kevyen olon ja olen puolittain ruumiini ylapuolella, joskus naen erilaisia kuvia ja joskus vain rauhoitun.
En voisi ajatellakaan elamista ilman meditointia vaikka en joka paiva kerkiisikaan, kuitenkin se on auttanut jokapaivaisessa elamassa niin paljon.
tallennettu
Oikku67
Vieras
« Vastaus #5 : 08.08.2006 18:39:29 »

Kuinka kauan yleinsä meditoitte..? Utelen koska itselläni aika on "kortilla"
ja mietin onko hyötyä ryhtyä "mini"-meditointiin..(tarkoitan n. 1/2-tuntia)?
  Huh
tallennettu
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #6 : 08.08.2006 18:48:04 »

Yleensa 1/2 tuntia-40 min.
Jannaa, kun on antanut itselleen jonkun tietyn aikamaaraan, niin sita aukaisee silmat jo itse sen aikamaaran paatyttya.
tallennettu
Oikku67
Vieras
« Vastaus #7 : 08.08.2006 19:00:16 »

Yleensa 1/2 tuntia-40 min.
Jannaa, kun on antanut itselleen jonkun tietyn aikamaaraan, niin sita aukaisee silmat jo itse sen aikamaaran paatyttya.

Hienoa, siis minäkin voin huoletta kokeilla.. lyhytkin aika riittää..
Kiitos diamond nopeasta vastauksestasi (http://www.animationplayhouse.com/little_angel.gif)
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #8 : 09.08.2006 10:50:01 »

Meditoitko ryhmässä vai yksin?
Ehdottomasti yksin. Minulle meditointi on aina henkilökohtainen kokemus.
 
Aamulla vai illalla?
Minulle ilta sopii parhaiten, sillä meditoinnin aikana minua alkaa aina väsyttämään. Nukahtaisin pystyyn, jos meditoisin heti aamusta! Illalla ennen nukkumaanmenoa on parasta aikaa, silloin on jo muutenkin rauhoittunut.

Vain viikonloppuisin?
Meditoin aina silloin, kun minulla on siihen tarvetta. En mitenkään säännöllisesti. Yleensä haluan käydä tapaamassa oppaita tai kysymässä neuvoja enkeleiltä.

Yhteenvetona kahteen edelliseen kysymykseen voisin todeta, että olen suurimman osan ajasta jonkinlaisessa meditatiivisessa tilassa. Se tulee ihan luonnostaan. Smiley

Paljonko kerrallaan?
En ole ottanut koskaan tarkkaa aikaa, mutta sanoisin, että keskimäärin 20 minuuttia. Aika vaihtelee 10min-45min.

Miten istutte?
Minulla on niin heikko selkä, että istuminen meditoinnin aikana alkaa rasittaa fyysisesti. Siksi meditoin selinmaakuulla, se sopii minulle parhaiten (testattu on).

Kotona vai jossain muualla?
Mieluiten kotona, voin meditoida tosin muuallakin. Paikalla ei ole mitään väliä. Olen meditoinnut bussissakin!

Meditoitko aina samassa paikassa/huoneessa?
Tälläkään ei ole mitään väliä, mieluiten tietysti omalla sängyllä.

Käytätkö apuna musiikkia, kynttilää, kiviä tai muuta vastaavaa?
Käytin alkuaikoina, nyt en enää koe tarvetta sille. Jos joudun meditoimaan paikassa, jossa tulee hälyääniä, otan keskittymisen avuksi musiikin.

Onko sinun meditointisi hiljaa olemista , vai kuvitteletko ensin että menet johonkin kauniiseen paikkaan tms.?
Haahuilen aina kovasti tuolla Toisella Tasolla. Käyn, kuten kerroin, tapaamassa oppaita ja enkeleitä, mutta myös erilaisia henki- ja luonnonolentoja. Seurassani on aina suojelusenkelini.
Hiljentymismeditoinnin asian minulla ajaa piirtäminen ja kirjoittaminen.
tallennettu
Elämänilo
Astroholisti
*****
Viestejä: 6357


Iloa, Valoa ja Rakkautta kaikille


Profiili
« Vastaus #9 : 09.08.2006 16:44:20 »

tallennettu

aurinko merkurius mars neptunus vaaka , askendentti vesta neitsyt , venus IC saturnus juno skorpioni , jupiter uranus pluto leijona , chiron ceres kauris , kuu pallas kuunsolmu jousimies , MC harka
Jinx
Vieras
« Vastaus #10 : 10.08.2006 13:31:10 »


Kiitos Elämänilo linkistä.
Täytyy vielä uudetaan käydä lukemassa ajatuksen kanssa, nyt kun on hieman kiire en kerennyt kuin hieman vilkaista.


Sitten vielä kysyisin AthaMaaritilta,


Käytätkö apuna musiikkia, kynttilää, kiviä tai muuta vastaavaa?
Käytin alkuaikoina, nyt en enää koe tarvetta sille. Jos joudun meditoimaan paikassa, jossa tulee hälyääniä, otan keskittymisen avuksi musiikin.


Siis käytitkö alkuaikoina muita apuvälineitä kuin musiikkia?

Kokeilin tätä meditointia eilen illalla ja jotenkin minun oli vaikea rauhoittaa mieleni, juuri sillä hetkellä kun ajattelin että rauhoitun ym. keksin paljon kaikkea tekemistä jotka vaivasivat mieltä ennen kuin sitten tein ne...  Lips Sealed

Se onkin vaikeampaa kuin luulin...  Shocked
Josko jokin apukeino olisi/löytyisi?

Voiko oman henkioppaan löytää meditoimalla?  idiot2
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #11 : 10.08.2006 13:35:43 »

Käytin myös suitsukkeita ja kynttilöitä, vähän sen mukaan mitä mieli teki. Nenäni limakalvot tosin ovat hyvin herkät suitsukkeelle, joten jouduin luopumaan niiden käytöstä meditoinnin aikana. Nenäni vain kuivui! Nykyisin polttelen tarkkaan valikoituja suitsukkeita silloin tällöin.

Musiikkina minulla oli pelkkää gregoriaanista mieskuoron laulua ilman musiikkia.

Meditoinnin yksi pääpointti ja varmaan se suurin hankaluus on juuri ajatuksista luopuminen. Anna päähäsi virtaavien ajatusten vain tulla ja mennä. Vähän kuin nopeutettuna nauhana pysähtymättä mihinkään kohtaan, kunnes on hiljaista.
"aivitsipitäisikastellakukatmitenhänreijajaksaaonkohanlapsillakohtakokeitahittokunnaapurinkoirahaukkuueihäntästätulemitään-onpanälkänenääkutittaauutisissaolimetsäpaloista...." Cheesy

Oppaita voi tavata meditoidessa - mie käyn tapaamassa heitä yleensä aina meditoinnin aikana ^____^ Oppaita voi myös pyytää tulemaan luokse tai ilmoittamaan itsestään meditoinnin aikana. Ehkä saa jonkun pienen ajatuksen oppaisiisi liittyen, ehkä näet hänet mielessäsi tai tunnet hänen läsnäolonsa.

tallennettu
Jinx
Vieras
« Vastaus #12 : 10.08.2006 13:41:15 »



Hmm...
Pitää vaan sinnikkäästi yrittää, eiköhän se ajanmyötä lähde menemään paremmin.
(Toivottvasti  buck2 )
Kunhan nyt ensin pääsen alkuun Smiley
Pitää tänä iltana kun olen yksin kotona, eikä kukaan pääse häiritsemään rauhaa niin kokeilla meditointia.
Laitan suitsukkseen palamaan ja jotain rauhallista musiikkia (jos sellaista vaan löytyy, kun olen rankemman musiikin ystäviä)...

Toivottavasti tänään menisi paremmin  Cheesy
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #13 : 10.08.2006 13:44:26 »

Minullakin rankemman musan ystävänä oli hankaluuksia hyvän musan löytymisessä, mutta kevyt, rauhaisa folkmetallikin sopii meditointimusaksi. Pääasiassa, ettei musiikissa ole kovia ääniä, liian matalia värähtelyitä ja ettei kyseessä ole suosikkibiisit, joita jää kuuntelemaan meditoinnin sijaan.

Mahdollisimman tasaisena ja rauhallisena pysyvä musiikki on parasta. Jos ekat 3 biisiä on rauhallisia ja sitten streroissa tärähtää, tärähtää myös kehossakin aika mukavasti, kun astraalikeho pomppaa takaisin meditatiivisesta tilasta Tongue
tallennettu
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #14 : 10.08.2006 14:01:54 »

Olen pistanyt ns.delfiini musiikkia soimaan aina joskus, se antaa tunteen, etta on luonnossa.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
 
Siirry: