Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: GP 2024  (Luettu 913 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« : 09.07.2024 15:38:04 »

Tänä vuonna yksi ymmärtääkseni merkittävimmistä hindujen juhlapäivistä, kaiketi heinäkuun täydenkuun päivä, mm. gurujen kunniaksi vietetty guru-puurNimaa, osuu 21. päivälle. Ainakin TM-liikkessä sitä juhlitaan peräti parisen viikkoa mm. Hollannin Vlodropissa, Honkarakenteen  Maharishi Mahesh Yogille pykäämän "hirsimökin" maisemissa. Pippalot alkavat muistaakseni 12. päivä. On perin "kiintoisaa" seurata miten joogalentäjien ja perusfuntsareiden yhteisreenit vaikuttavat(?) mm. säätilaan, lähinnä lämpötiloihin! Yleensä vaikutus on ollut jopa hämmästyttävän paljon ilmaa viilentävä, kun poikkeuksellisen kylmäpäiset* meditaattorit ja siddhat (joogalentäjät) vaipuvat kSaNika-samaadhiin simulttaanisti. (Mahdollisesti jotkut pisimpään harjoittaneet ja/tai edellisten elämien aikana pitkälle päässeet ovat jo nitya-samaadhissa, eli samaadhi on jäänyt päälle, jopa syvän unen [nidraa**] "taustalla" koettuna?)


* Kylmäpäisyyteen "syyllinen" lienee erityisesti kuurma-naaDii'hin kohdistettu saMyama (sañjama: dhaaraNaa + dhyaana + samaadhi):

kuurma-naaDyaaM sthairyam. (Liekö kuurma-naaDiilla vahva yhteys vagushermoon??)

** abhaava-pratyayaalambanaa vRttir nidraa (yoga-suutraaNi).
tallennettu
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #1 : 17.07.2024 15:44:51 »

Päätellen siitä että Ivalon maisemissa on ollut viime aikoina Suomen kovimmat helteet, kun taas etelämpänä on ollut melko viileää ainakin tuon GP:n tähän astisen keston aikana, se on jotenkin vähintäänkin osasyyllinen Suomen lämpötilojen jakaumaan viime päivinä. Mikäli noin olisi, lienee odotettavissa että viimeistään GP-pippaloiden päätyttyä 26. päivä, esim. Hellsingissä päivän ylimmät lämpötilat alkavat pikku hiljaa kohota siten, että elokuun ekan viikon aikana Suomessa on paikka paikoin jopa tukahduttavia helteitä, ainakin yli 26 astetta??

 Wink    Grin
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: