Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Selvitä nousumerkkisi
ja aurinkomerkkisi sekä muut
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Johanna Vilén

Johanna Vilén

20.9.2024

vieraskirjoitus:

Syyspäiväntasauksesta alkaa lepokausi

Sunnuntaina 22.9. kello 15.44 Aurinko siirtyy vaa`an merkkiin ja on Syyspäiväntasauksen aika. Syyspäiväntasauksen kartalla on Auringon kolmio Kuun ja perääntyvän Uranuksen konjunktioon sekä perääntyvään Plutoon, josta muodostuu Suurkolmio, jonka perääntyvän Neptunuksen oppositio täydentää Leija suurkuvioksi. Leija-kuviossa on vahva tasapaino mahdollisuuksien ja jännityksen välillä. Suuren kolmion kautta syntyy potentiaalia ja kykyjä, mutta oppositio tuo mukaan tarvittavan haasteen, joka motivoi käyttämään näitä kykyjä aktiivisesti. Tämä tekee Leijasta dynaamisen kuvion, jossa on mahdollista saavuttaa suuria asioita, jos haasteet kohdataan rakentavasti. Se tuo potentiaalia, luovuutta ja mahdollisuuksia kasvuun, mutta samalla vaatii aktiivista toimintaa ja vastuunottoa haasteiden ratkaisemiseksi.
 
"Kuten kaikki energia lähtee vastakohtaisuudesta, myös psyykellä on sisäinen polariteetti, joka on sen elävyyden välttämätön edellytys, kuten Herakleitos jo kauan sitten tajusi" ― C.G.Jung



 
Monissa mytologioissa Syyspäiväntasaus symboloi elämän, kuoleman ja uudelleensyntymisen sykliä. Tämä tasapainon hetki korostaa siirtymää valosta pimeyteen, kesästä talveen ja sadonkorjuun kaudesta lepoon. Se on hetki, jolloin luonto alkaa vetäytyä valmistautuakseen talven hiljaisuuteen, ja ihmiset juhlivat sekä valon että pimeyden roolia luonnon kiertokulussa. Kreikkalaisessa mytologiassa Syyspäiväntasaus liittyy tarinaan Persephonesta ja Hadeksesta. Persephone, sadonkorjuun ja hedelmällisyyden jumalatar Demeterin tytär, siepattiin manalaan Hadeksen toimesta. Tarinan mukaan Persephone viettää syksyn ja talven miehensä Hadeksen kanssa manalassa ja palaa keväällä ja kesällä äitinsä luo maan päälle, jolloin maata siunaa hedelmällisyys ja kasvu. Syyspäiväntasaus edustaa hetkeä, jolloin Persephone laskeutuu manalaan, ja maan hedelmällisyys alkaa vähentyä, symboloiden sadonkorjuun päättymistä ja talven alkamista.
 
Vaa'an merkki liittyy oikeudenmukaisuuteen, tasapainoon ja harmoniaan. Vaa’an symboli on vaakakupit, ja tämä kuvastaa oikeuden tasapainoa. Mytologisesti vaa'an merkillä on yhteyksiä oikeuden ja moraalin jumalattariin. Vaa'an merkin mytologinen alkuperä liittyy erityisesti kreikkalaiseen jumalattareen Astraeaan ja hänen äitiinsä, oikeuden jumalatar Themikseen. Astraea oli oikeudenmukaisuuden jumalatar, joka kantoi vaakakuppeja tasapainon ja oikeuden symbolina. Hän oli yksi viimeisistä kuolemattomista, joka eli maan päällä ihmisten keskuudessa kulta-aikana, jolloin maailma oli rauhallinen ja harmoninen. Kun ihmiskunta muuttui moraalisesti turmeltuneeksi ja väkivaltaiseksi, Astraea poistui maan päältä ja nousi taivaalle, missä hänestä tuli neitsyen tähdistö. Hänen kantamansa vaakakupit muodostivat vaa’an tähdistön. Themis, Astraean äiti, oli oikeuden ja järjestyksen jumalatar. Hänet kuvattiin usein silmät sidottuina pitämässä kädessään vaakakuppeja, ja tämä kuvasto heijastuu nykyään oikeuden symboliikassa. Themis edusti kosmista ja moraalista tasapainoa, ja hänen katsottiin valvovan jumalallista järjestystä maailmassa. Hänen tehtävänsä oli varmistaa, että oikeudenmukaisuus ja moraalinen tasapaino säilyivät ihmisten ja jumalien välillä. Roomalaisessa mytologiassa vaa'an merkki liittyy Justitiaan, joka oli oikeuden jumalatar ja vastasi kreikkalaista Themistä. Justitia kuvattiin usein pitämässä vaakakuppeja toisessa kädessään ja miekkaa toisessa. Miekka edusti totuuden lävistävää voimaa, ja vaakakupit symboloivat tasapainoa ja puolueetonta tuomiota. Justitian silmät olivat usein sidotut, mikä symboloi oikeuden objektiivisuutta ja sitä, että oikeus ei katso henkilökohtaisia olosuhteita, vaan tuomitsee puolueettomasti. Sekä kreikkalaisessa että roomalaisessa perinteessä vaa'an merkin taustalla olevat hahmot edustavat maailman tasapainoa, ihmisten välistä oikeudenmukaisuutta ja sitä, että jokainen teko mitataan ja punnitaan vaakakupissa. Tämä tekee vaa'an merkistä vahvan symbolin oikeudenmukaisuuden ja moraalisen tasapainon puolesta. Vaakakupit edustavat tasapainoa ja pyrkimystä harmoniseen elämään. Vaa’an merkki liittyy myös rauhan ja yhteisymmärryksen vaalimiseen ihmisten välillä.
 

 
Vaa`an tarot kortti on Oikeus. Kortti symboloi oikeudenmukaisuutta, tasapainoa, moraalia ja totuutta. Kortti liittyy vahvasti tekojen seurauksiin ja karmalliseen tasapainoon, ja se heijastaa myös vastuullisuutta, rehellisyyttä ja objektiivista päätöksentekoa. Kortissa kuvataan hahmo, joka istuu valtaistuimella, pitäen vaakakuppeja toisessa kädessään ja miekkaa toisessa. Hahmo esitetään vakavana ja ryhdikkäänä, mikä viittaa vakavuuteen ja objektiivisuuteen päätöksenteossa. Hänen asennossaan ei ole puolueellisuutta, ja hänen katseensa on suoraviivainen, mikä korostaa rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Oikeuden hahmo pitää vaakakuppeja vasemmassa kädessään. Vaakakupit symboloivat tasapainoa ja oikeudenmukaisuutta, jossa kaikkia tekijöitä ja tekoja punnitaan objektiivisesti. Vaakakupit edustavat myös moraalisten valintojen arviointia ja tasapainoa vastuiden ja oikeuksien välillä. Oikeuden miekka oikeassa kädessä osoittaa ylös, mikä symboloi totuutta ja oikeuden voimaa. Miekka edustaa kykyä erottaa totuus valheesta ja tehdä selkeitä, oikeudenmukaisia päätöksiä. Se viittaa myös siihen, että totuus voi joskus olla terävä ja ankara, mutta välttämätön oikeuden toteutumiseksi. Hahmolla on kruunu, joka symboloi auktoriteettia, ja hänen punainen viittansa viittaa intohimoon ja toimintaan. Nämä elementit yhdistettyinä korostavat, että oikeudenmukaisuus ei ole vain älyllinen prosessi, vaan vaatii myös rohkeutta ja moraalista vastuuta. Kortin taustalla on harmaa seinä, joka viestii neutraalisuutta ja puolueettomuutta. Seinä symboloi, että oikeuden päätökset perustuvat faktoihin ja totuuteen, ilman tunteiden tai henkilökohtaisten mieltymysten vaikutusta.
 
Oikeuden kortti kehittää tarvetta tasapainottaa elämän eri osa-alueita. Se viittaa siihen, että kaikilla teoilla on seurauksensa. Oikeuden kortti liittyy usein karmalliseen tasapainoon, eli siihen, että kaikki, mitä annamme maailmalle, palaa takaisin. Se on muistutus siitä, että olet vastuussa teoistasi. Kortti kehittää objektiivista näkökulmaa ja korostaa puolueetonta ja rationaalista päätöksentekoa. Se kehottaa harkitsemaan kaikkia faktoja ja tekemään päätöksiä tasapuolisesti ja rehellisesti. Oikeuden kortti edustaa tasapainoa, rehellisyyttä, moraalista vastuuta ja karmallista oikeudenmukaisuutta. Se kehottaa harkitsemaan päätöksiä huolellisesti ja muistuttaa, että jokaisella teolla on seurauksensa. Kortti viittaa objektiivisuuteen ja puolueettomaan päätöksentekoon, sekä korostaa totuuden ja oikeuden voimaa.
 
Merkurius on neitsyen merkissä ja väljässä konjunktiossa Aurinkoon. Merkuriuksen ja perääntyvän Khironin kvinkunssi muistuttaa omien ajatusmallien tarkistamisesta. Jos olemme jääneet vanhoihin rakenteisiin kiinni, voimme tarkistaa mitkä asiat voi ajatella uudella tavalla. Tämä voi muuttaa energiatasoja enemmän kuin uskoisimmekaan. Merkuriuksen ja Jupiterin välisen neliön aikana on hyvä toimia maltillisesti, ettei tule luvattua liikoja ja siten lisättyä työstettävien asioiden määrää. Torstaina 26.9. Merkurius siirtyy vaa`an merkkiin.
 
"Vaikka sadut päättyvät kymmenen sivun jälkeen, meidän elämämme ei. Olemme moniosaisia ​​sarjoja. Elämässämme, vaikka yksi jakso merkitsee törmäystä ja palamista, meitä odottaa aina toinen jakso ja sitten toinen. Aina on enemmän mahdollisuuksia saada se oikein, muokata elämäämme tavalla, jonka ansaitsemme. Älä tuhlaa aikaasi epäonnistumisen vihaamiseen. Epäonnistuminen on suurempi opettaja kuin menestys. Kuuntele, opi, jatka." ― Clarissa Pinkola Estés
 

 
Venuksen kvinkunssit Kuulle ja Uranukselle sekä Neptunukselle muodostavat Jod suurkuvion. Kvinkunssi tuo usein esiin ristiriitaisia energioita, jotka eivät kohtaa helposti, mutta voivat tarjota kasvumahdollisuuksia, jos ne käsitellään oikein. Kun Kuu, Uranus ja Neptunus muodostavat kvinkunssin Venukseen, nämä teemat näkyvät erityisesti ihmissuhteissa, tunteissa, arvoissa ja rakkaudessa. Kuu liittyy tunteisiin, turvallisuuteen ja kotiin, kun taas Venus hallitsee rakkautta, arvomaailmaa ja ihmissuhteita. Kvinkunssi näiden välillä voi luoda ristiriitaa tunne-elämän ja ihmissuhteiden tarpeiden välillä. Uranus edustaa odottamattomia muutoksia, itsenäisyyttä ja vapautta. Kvinkunssi Venukseen tuo jännitteitä rakkaudessa ja suhteissa, koska Venuksen harmonia ja Uranuksen arvaamattomuus eivät aina sovi yhteen. Tämä aspekti voi tehdä ihmissuhteista epävakaita, koska Uranuksen vaikutus Venukseen tuo tarvetta vapaudelle ja itsenäisyydelle. Tunteet voivat olla nopeasti muuttuvia, ja suhteissa voi olla vaikea sitoutua. Neptunus hallitsee unelmia, illuusioita ja henkisyyttä. Kvinkunssi Venukseen voi aiheuttaa sekaannusta ja epärealistisia odotuksia rakkaudessa ja arvoissa. Tämä aspekti voi myös tehdä suhteiden rajoista epäselviä. On mahdollista, että romanttisissa suhteissa voi tulla vastaan itsensä unohtamista tai epäselvyyttä toiveiden ja todellisuuden välillä.
 
Venuksen ja Pluton neliö voi näkyä rakkaudessa, arvoissa ja suhteiden dynamiikassa. Pluto hallitsee transformaatioita, ja tämä aspekti voi tuoda syvällistä kasvua ja muutosta ihmissuhteiden kautta. Tämä voi pakottaa kohtaamaan omat syvimmät pelkonsa, epävarmuutensa ja alitajuiset kaavansa. Neliö pakottaa usein ihmisen muutokseen – olipa se sitten henkistä, emotionaalista tai psykologista – erityisesti suhteiden ja rakkauden kautta. Tämä voi johtaa siihen, että ihminen joutuu kohtaamaan omat varjopuolensa ja transformoimaan tapojaan rakastaa ja olla rakastettu. Vaikka Venuksen ja Pluton välinen neliö voi olla haastava, se tarjoaa myös mahdollisuuksia merkittävään kasvuun ja syvälliseen ymmärrykseen rakkauden ja ihmissuhteiden dynamiikasta. Tämä aspekti pakottaa käsittelemään vaikeita tunteita ja auttaa ihmistä tulemaan tietoiseksi omista alitajuisista kaavoistaan suhteissa. Jos neliön energiat pystytään käsittelemään terveellä tavalla, se voi johtaa syvään emotionaaliseen ja psykologiseen transformaation. Maanantaina 23.9. Venus siirtyy skorpionin merkkiin.
 
”Emme voi valikoiden turruttaa tunteitamme. Jos päätämme turruttaa kivuliaat tunteet, turrutamme myös positiiviset tunteemme.” ― Brene Brown
 
Mars on ravun merkissä ja oppositiossa Cerekseen. Marsin ja Cereksen oppositio tuo yhteen kaksi hyvin erilaista energiaa, mikä voi aiheuttaa ristiriitoja. Tämä oppositio voi osoittaa haastetta löytää tasapaino hoivan, ravitsemisen ja pehmeiden, vastaanottavien energioiden sekä Marsin edustaman aggressiivisen, aktiivisen energian välillä. Tämä voi johtaa vastakkainasetteluun hoivan ja vapauden tarpeiden välillä. Kuvio haastaa löytämään tasapainon huolenpidon ja toiminnan, hoivan ja vapauden, sekä tunteiden ja fyysisen energian välillä. Marsin neliöt Kuunsolmuille sekä Kuunalasolmulla olevalle Junolle ja Lilithille voi aiheuttaa voimakkaita energiapurkauksia ja aktivoida ihmissuhteissa olevat teemat varsin näkyviksi. Marsin ja perääntyvän Saturnuksen kolmio on sitä vastoin periksiantamaton ja kestävä kuvio, joka menee määrätietoisesti eteenpäin. Ajassa on paljon mahdollisuuksia rikkoa vanhoja kaavoja sekä kierteitä sekä tehdä niistä konkreettisia uusia polkuja.
 
”Mielikuvitus kuljettaa meidät usein maailmoihin, joita ei ole, mutta ilman mielikuvitusta emme mene minnekään. ” — Carl Sagan
 
Levollista viikonloppua ja Syyspäiväntasausta! 

Ystävällisin terveisin   
Johanna Vilén  
www.kuussajamaassa.com

Haluaisitko saada tulkinnan puhelimitse?  
Teen puhelintulkintoja myös ilman ajanvarausta: 0700 92125 (2,31e/min+pvm)
Osoitteessa https://www.astro.fi/tarot/kolmen_kortin oikeasta reunasta näet olenko paikalla vastaamassa.

Tervetuloa tiistaina 24.9. kello 17-19:30 olevalle luennolle!

Tällä kertaa kiehtovina aiheina ovat: Kuunvaiheet ja Carl Jungin varjotyöskentely. Astrologian vanhin menetelmä, eli Kuun seuranta ja sen vaiheiden kulku. Kuu ja kuun eri vaiheet ovat kiehtoneet ihmisiä kautta aikojen. Millä tavoin nämä vaiheet jaetaan ja mitä kaikkea ne kertovatkaan meille? Anne Sundell avaa luennon aikana näitä teemoja. Carl Jungin käyttämä varjotyöskentely on menetelmä, jonka kautta voimme ymmärtää kuinka saamme enemmän valoa omiin varjoihimme. Samalla saamme työkaluja siihen, miten osaisimme ymmärtää alitajuntaamme entistä paremmin. Johanna Vilèn avaa luennon aikana näitä teemoja.

Luento pidetään Zoomissa klo 17–19.30, ja siitä otetaan tallenne, joka on katsottavissa kuukauden ajan.
Luennon hinta on 59 € (sis alv). Varaa paikkasi luennolle tämän linkin kautta

Palaa Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Johanna Vilén

Löysin astrologian kesäkuussa 1997.

Tämä oli ajankohta mikä muutti elämääni pysyvästi. Tämän jälkeen olen kurssittautunut vuosien varrella runsaasti ja vuodet 2007 - 2011 olin Seppo Tanhuan Astrologiakeskuksessa töissä, kunnes Seppo sanoi että taitaa olla aika luottaa omien siipien voimaan. Huhtikuussa 2011 perustin yritykseni Kuussa ja Maassa Oy:n.

www.kuussajamaassa.com

Johanna Vilén

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...