Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Selvitä nousumerkkisi
ja aurinkomerkkisi sekä muut
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Johanna Vilén

Johanna Vilén

27.9.2024

vieraskirjoitus:

Uusikuu ja Auringonpimennys vaa`an merkissä

Keskiviikkona 2.10. kello 21:50 on Uusikuu vaa`an merkissä ja Auringonpimennys. Sitä ennen käymme Vanhankuun vaiheen päätökseen. Uusikuu ja Auringonpimennys tulevat olemaan sen verran intensiivistä aikaa, että sitä ennen on hyvä levätä ja ladata akkunsa. Vanhankuun vaiheessa saatamme muutenkin päätökseen keskeneräisiä asioita ja valmistaudumme ottamaan uudet tuulet vastaan.

Auringonpimennykset ovat merkittäviä tapahtumia, jotka symboloivat muutoksia, uudistumista ja käännekohtia elämässä. Auringonpimennykset tapahtuvat aina Uudenkuun aikaan, jolloin ne symboloivat uuden alun energiaa. Ne voivat merkitä suuria muutoksia, jotka voivat käynnistää uuden elämänvaiheen. Pimennykset osoittavat hetkiä, jolloin vanhat asiat väistyvät ja uusia mahdollisuuksia avautuu. Auringonpimennyksiä pidetään usein "kosmisen jälleenrakennuksen" hetkinä, jolloin elämä voi kääntyä suunnittelemattomaan suuntaan. Pimennyksellä on taipumus tuoda esiin ennakoimattomia tapahtumia, jotka saattavat pakottaa ihmisen tarkastelemaan asioita eri näkökulmasta. Tämä voi tuoda esiin syviä sisäisiä totuuksia, jotka ovat aiemmin olleet piilossa. Koska Aurinko edustaa tietoista minää, identiteettiä ja elinvoimaa, sen hetkellinen peittyminen pimennyksen aikana symboloi vanhan minän kuolemaa ja uudelleen syntymistä. Tämä voi olla hetki, jolloin omaa identiteettiä ja elämäntarkoitusta pohditaan uudelleen. Pimennykset liittyvät usein karmallisiin tapahtumiin, koska ne tapahtuvat lähellä Kuunsolmuja. Auringonpimennys voi merkitä suurta muutosta ihmisen henkilökohtaisessa polussa tai suunnassa.
 
"Ehkä jonkin asian rakastaminen on ainoa lähtökohta, josta pääsee ottamaan elämänsä omakseen. " - Alice Koller
 

 
Tämänkertaisen Uudenkuun kartalla on Auringon, Kuun, Lilithin, Merkuriuksen ja Junon stellium Kuunlaskusolmulla. Kun Aurinko, Kuu, Lilith, Merkurius ja Juno ovat konjunktiossa eli lähellä toisiaan astrologisella kartalla, ne yhdistyvät ja muodostavat vahvan kokonaisuuden, jossa jokainen taivaankappale vaikuttaa toisiinsa. Aurinko edustaa persoonallisuuden ydintä, identiteettiä ja sitä, miten ilmennämme itseämme maailmassa. Se kuvaa egoa, elinvoimaa ja tietoisia tavoitteita. Aurinko on se, mihin ihmisen huomio yleensä keskittyy ja mistä hän ammentaa energiaa. Kun mukaan otetaan Kuu, se värittää Auringon voimaa omilla lisäväreillään. Kuu edustaa tunteita, alitajuntaa ja vaistonvaraista reaktiota. Se symboloi myös hoivaa, turvaa ja emotionaalista tarvetta. Kuu liittyy siihen, miten koemme turvallisuuden ja miten reagoimme emotionaalisesti ympäristöömme. Musta Kuu Lilith, symboloi ihmisen varjominää ja tukahdutettuja haluja. Se on intensiivinen ja kapinallinen energia, joka liittyy alistumisen vastustamiseen ja syvimpien, usein piilotettujen tunteiden ilmaisemiseen. Lilith saattaa tuoda esiin totuuksia ja voimaa, jotka ovat aiemmin olleet kätkettyjä.  Merkurius edustaa älyä, viestintää, ajattelua ja tiedonvälitystä. Se liittyy siihen, miten ilmaisemme itseämme ja miten analysoimme maailmaa. Merkuriuksen sijainti kertoo paljon siitä, miten ihminen ajattelee ja kommunikoi sekä millaisiin asioihin hänen mielensä keskittyy. Juno on astrologiassa symboli avioliitosta, pitkäaikaisista kumppanuuksista ja sitoutumisesta. Se liittyy siihen, mitä arvostamme kumppanuudessa ja millaisia odotuksia meillä on sitoutumisessa ja läheisissä suhteissa.
Tällainen konjunktio on voimakas ja paikoin ristiriitainenkin tekijä. Saatamme kamppailla
henkilökohtaisen vapauden ja läheisyyden kanssa. Viestintä (Merkurius) on avainasemassa, jotta voimme tasapainottaa ajattelun ja kommunikoinnin kautta omia tarpeitamme ymmärrettävämpään muotoon. Myös Pallas Athenen sekstiili selkeyttää ja auttaa näkemään asioita lintu perspektiivistä käsin. Voimme saada syvällisiä oivalluksia, jotka voivat muuttaa isojakin kokonaisuuksia elämässämme.
 
Marsin ja Cereksen oppositio muistuttaa meitä tarpeista ja siitä ettemme unohda itseämme. Siinä missä auto tarvitsee bensaa liikkuakseen, myös me tarvitsemme monenlaista voimaa jaksaaksemme. Tarvitsemme konkreettisen ravinnon lisäksi lepoa, mutta myös emotionaalista sekä sielullista ravintoa. Kun Mars ja Ceres ovat neliössä Uudenkuun stelliumiin, se haastaa meidät tarkistamaan suurennuslasilla, mitkä asiat tukevat elämäämme ja mitkä vievät siitä enemmän kuin tuovat.
 
Perääntyvän Saturnuksen kvinkunssi Auringolle, Kuulle, Lilithille sekä Merkuriukselle saattaa aluksi kirpaista, mutta sitä kautta voimme saada kiinni siitä paineesta, joka kertatoisensa jälkeen pistää meidät joko yli- tai alisuoriutumaan. Sisäiset vaatimustasot voivat kuluttaa enemmän kuin uskommekaan.
 
"Piilotettu yhteys on vahvempi kuin ilmeinen." - Herakleitos

 
Marsin, Venuksen ja Saturnuksen Suurkolmio tukee ja vakauttaa maskuliinista sekä feminiinistä tasapainoa. Cereksen sekstiilit Venukselle ja Saturnukselle täydentää tämän Leija suurkuvioksi. Venus edustaa rakkautta, kauneutta, ihmissuhteita, harmoniaa ja nautintoa. Se on yhteydessä siihen, mikä tekee meistä onnellisia ja miten ilmaisemme tunteitamme ja nautintoamme. Nyt kun se on ajallisesti tuettu, voimme saada entistä paremmin kiinni niistä asioista, jotka tukevat omaa arvomaailmaa sekä omannäköistä elämäämme.
 
Marsin ja perääntyvän Khironin välinen neliö viittaa jännitteisiin toimintakyvyn ja henkilökohtaisten haavojen välillä. Se voi tuoda esiin tilanteita, joissa tuntee itsensä haavoittuvaiseksi, riittämättömäksi tai loukatuksi erityisesti silloin, kun yrittää toimia tai puolustaa itseään. Marsin energia saattaa kohdata vastarintaa tai kipupisteitä, jotka tulevat Khironin kautta esiin, mikä voi aiheuttaa impulsiivisia tai aggressiivisia reaktioita kivun tunteisiin. Tämä aspekti voi ilmentyä vaikeutena ilmaista vihaa tai aggressiota terveellä tavalla. Sen sijaan reaktiot voivat olla äkillisiä tai liioiteltuja, johtuen piilevistä haavoista, joita ei ole täysin käsitelty. Tämä voi johtaa haasteisiin konfliktien hallinnassa tai omien rajojen asettamisessa. Positiivisessa mielessä tämä aspekti tarjoaa mahdollisuuden itsetutkiskeluun ja syvempään ymmärrykseen omista haavoista ja siitä, miten ne vaikuttavat toimintaan ja päätöksentekoon. Se voi johtaa henkiseen kasvuun ja vahvempaan omanarvontuntoon, jos osaa kohdata haavansa rohkeasti ja avoimesti. Marsin ja Khironin neliö kuvaa intensiivistä mutta potentiaalisesti parantavaa sisäistä kamppailua, joka voi opettaa toimimaan viisaammin ja myötätuntoisemmin sekä itseä että muita kohtaan.
 
"Se minkä kiellät, alistaa sinua. Se minkä hyväksyt, muuttaa sinua. " -C.G.Jung
 
Marsin ja Vestan sekstiili yhdistää Marsin toiminnan ja energian Vestan omistautumiseen ja keskittymiseen. Se voi ilmetä kyvykkyytenä keskittyä intensiivisesti johonkin tavoitteeseen tai projektiin, erityisesti sellaisiin, jotka vaativat sekä fyysistä että henkistä sitoutumista. Marsin ja Vestan välinen sekstiili voi innostaa panemaan energiaa niihin asioihin, jotka koemme syvästi merkityksellisiksi. Tämä voi tarkoittaa tavoitteellista ja määrätietoista toimintaa, jossa ollaan valmiita tekemään töitä ja ponnistelemaan saavuttaakseen omat päämäärät. Aspekti tukee omistautumista erityisesti silloin, kun työskentelee itselleen tärkeiden asioiden parissa. Se voi näkyä lisääntyneenä motivaationa, sisäisenä voimantunteena ja kykynä pitää fokus vaikeissakin tilanteissa. Marsin rohkeus yhdistettynä Vestan keskittymiseen luo mahdollisuuksia toteuttaa unelmia konkreettisin teoin. Tämä sekstiili voi myös vahvistaa kykyä asettaa rajoja ja suojella sitä, mikä on tärkeää. Marsin suoruus ja Vestan sisäinen tuli yhdessä antavat voimaa sanoa "ei" häiriötekijöille ja pysyä uskollisena omalle polulle. Marsin ja Vestan sekstiili siis edistää omistautumista, keskittymistä ja energian hyödyntämistä tavoitteiden saavuttamiseksi. Se on voimakas yhdistelmä, joka auttaa kanavoimaan toiminnan ja intohimon kohti syvästi merkityksellisiä päämääriä.
 

 
Kuun kortti on Ylipapitar, joka edustaa syvää intuitiota, piilotettua tietoa ja henkistä viisautta. Hän on henkisen tiedon vartija, joka johdattaa pinnan alla oleviin mysteereihin. Kortti liittyy usein tiedostamattomaan mieleen ja sisäiseen maailmaan. Ylipapitar istuu valtaistuimella, tyynenä ja viileänä, mikä symboloi hänen rauhallisuuttaan ja tasapainoaan. Hän on henkisyyden, intuitiivisen tiedon ja mysteerien edustaja. Ylipapitar pitelee osittain näkyvää kirjakääröä, jossa lukee "TORA", viittaus pyhään tietoon ja salaisuuksiin, jotka paljastuvat vain niille, jotka ovat valmiita. Käärö symboloi myös tiedon piilossa olevia puolia. Kaksi pylvästä hänen takanaan viittaavat Salomonin temppeliin, ja ne edustavat kaksinaisuutta – passiivinen ja aktiivinen, pimeys ja valo. Tämä symboloi sitä, kuinka Ylipapitar on portti polariteettien maailmaan ja niiden tasapainoon. Ylipapittaren jalkojen juuressa oleva Kuunsirppi ja taustalla näkyvä vesistö symboloivat Kuun vaiheita, intuitiota ja tunteiden virtaa. Vesi viittaa myös tiedostamattomaan mieleen ja henkiseen viisauteen, joka virtaa hiljaisuudessa ja syvyyksissä. Granaattiomenaverho viittaa hedelmällisyyteen ja mysteerien verhoutumiseen. Se symboloi myös muinaisten jumalatarten, kuten Persefonen, tarinoita, jotka liittyvät kuolemaan ja jälleensyntymään. Ylipapitar edustaa pääsyä piilotettuun tietoon ja kehottaa kuuntelemaan intuitiota, menemään pinnan alle ja tutkimaan tiedostamatonta maailmaa.
 

 
Auringon kortti on Aurinko, joka edustaa iloa, menestystä, optimismia ja elinvoimaa. Se tuo valoa ja selkeyttä kaikkiin tilanteisiin. Kortin keskellä oleva suuri aurinko symboloi tietoisuutta, valaistumista ja totuutta. Se on elämän antaja ja kaiken kasvun ja ymmärryksen lähde. Lapsi ratsastaa alastomana valkoisella hevosella. Alastomuus symboloi viattomuutta ja avoimuutta, ja valkoinen hevonen puhtautta ja vilpittömyyttä. Lapsen iloinen ilme viestii onnesta ja vapaudesta. Taustalla olevat neljä auringonkukkaa edustavat aurinkoa ja sen elinvoimaa sekä kasvua ja kukoistusta. Ne osoittavat, että elämä kukoistaa valon alla, ja kaikki on harmoniassa luonnon kanssa. Lapsen käsissä oleva punainen lippu symboloi elinvoimaa, energiaa ja intohimoa. Se viittaa myös dynaamiseen toimintaan ja rohkeuteen, joita tarvitaan elämän mahdollisuuksien täysimääräiseen hyödyntämiseen. Aurinko edustaa kirkkauden ja ilon hetkeä, jolloin kaikki esteet tuntuvat katoavan, ja elämä on selkeää, avointa ja täynnä energiaa.
 
Ylipapittaren ja Auringon kortit edustavat kahta vastakkaista, mutta toisiaan täydentävää energiamuotoa, jotka symboloivat henkistä kehitystä ja tietoisuuden tasapainoa. Niiden yhteys heijastaa matkaa piilotetusta tiedosta ja syvästä intuitiosta kohti valaistumista, ymmärrystä ja iloa. Ylipapitar ja Aurinko edustavat polariteetteja: Ylipapitar liittyy salaisuuksiin, intuitioon, piilotettuun tietoon ja henkisiin mysteereihin. Hän on yhteydessä Kuun energiaan, joka viittaa tiedostamattomaan ja varjojen maailmaan. Aurinko taas edustaa tietoisuutta, avoimuutta, selkeyttä ja positiivista energiaa. Se symboloi päivänvalon paljastamaa totuutta ja selkeyttä. Nämä kortit kuvaavat matkaa pimeydestä valoon, sisäisestä mysteeristä ulkoiseen ymmärrykseen ja kirkkauteen. Ylipapittaren hiljaisuus ja vetäytyminen vastakohtana Auringon kirkkaalle, ulospäin suuntautuneelle ilolle viittaa siihen, että todellinen tieto ja tasapaino saavutetaan, kun sekä sisäinen että ulkoinen maailma ovat harmoniassa. Ylipapitar edustaa sisäistä, syvää tietoisuutta, joka on piilotettua ja vaatii hiljaisuutta ja pohdintaa. Hän on portti alitajuiseen mieleen ja intuition maailmaan, joka on usein hämärä ja arvoituksellinen. Aurinko puolestaan edustaa valaistumisen hetkeä, jolloin tieto, joka oli aiemmin piilotettu, nousee esiin täydessä kirkkaudessaan ja ymmärretään täydellisesti. Aurinko valaisee kaiken ja tuo selkeyttä elämään. Yhdessä nämä kortit symboloivat syvällistä henkistä matkaa, jossa yksilö siirtyy piilotetun tiedon ja intuition maailmasta kohti täyttä ymmärrystä ja iloa. Ylipapitar on matkan alku, jossa totuus on piilossa ja mysteerien takana, kun taas Aurinko edustaa matkan loppua, jolloin kaikki on paljastettu ja selkeää.
 
Ylipapittaren Tora-käärö symboloi piilotettua tietoa ja hengellisiä totuuksia, joita ei voi ymmärtää vain järjellä. Tämä tieto on kätketty intuition ja hiljaisuuden taakse. Auringon valonsäteet puolestaan symboloivat totuutta, joka on tullut tietoisuuden tasolle ja on avoimesti nähtävissä ja ymmärrettävissä. Se on tieto, joka ei enää piiloudu mysteerien verhon taakse. Tämä yhteys korostaa, että totuus on monikerroksinen: Ylipapitar edustaa sen syvempää, piilotettua puolta, kun taas Aurinko tuo esiin sen selkeän, ulospäin näkyvän ilmentymän. Ylipapitar liittyy usein Kuun jumalattariin, jotka symboloivat pimeyden, kuoleman ja jälleensyntymän syklejä. Aurinko puolestaan edustaa elämän kiertokulkua, kasvua, kukoistusta ja ilon hetkiä. Tämä yhdistelmä kuvastaa luonnollista sykliä, jossa pimeys ja valo, kuolema ja syntymä, sisäinen ja ulkoinen maailma täydentävät toisiaan. Ylipapittaren ja Auringon korttien yhteys voi symboloida henkilökohtaista henkistä kasvua ja tasapainoa. Ylipapittaren syvällinen, sisäinen intuitio ja Auringon elämänilo ja selkeys viestivät siitä, että todellinen viisaus ja onnellisuus saavutetaan, kun ymmärrämme sekä sisäisen maailman salaisuudet että ulkoisen todellisuuden kirkkauden. Näiden kahden kortin välinen dynamiikka ohjaa meitä syventymään sisäiseen maailmaan (Ylipapitar) ja ilmentämään sitten sen viisauden ulkoisessa elämässä (Aurinko). Ylipapittaren ja Auringon kortit täydentävät toisiaan henkisessä matkassa. Ylipapitar kutsuu tutkimaan tiedostamatonta, syvää viisautta ja sisäisiä mysteereitä, kun taas Aurinko tuo valoa, selkeyttä ja ilon hetkiä tietoisuuteen. Nämä kortit yhdessä symboloivat, että todellinen tasapaino saavutetaan, kun sisäinen viisaus ja ulkoinen selkeys yhdistyvät.
 
"Vesi lasiastiassa on kirkasta, vesi meressä on tummaa. Pienen totuuden sanat ovat selkeitä, mutta suuri totuus on hiljainen." - Rabindranath Tagore
 
Auringonpimennyksen tarkka vaikutus yksilön elämässä riippuu siitä, mihin kartan alueeseen se osuu (esimerkiksi mihin huoneeseen ja millä planeetoilla on aspekteja siihen). Kun Auringonpimennys osuu tärkeään kohtaan henkilökohtaisella syntymäkartalla, se voi tuoda mukanaan merkittäviä muutoksia kyseiseen elämänalueeseen. Pimennys saattaa pakottaa kohtaamaan oman identiteetin ja herättää uuden tietoisuuden siitä, mitä todella haluaa elämässä. Pimennykset voivat myös symboloida henkistä heräämistä tai uudistumista. Auringonpimennykset ovat voimakkaita muutoksen ja uudistumisen hetkiä, jotka voivat nostaa esiin sekä uusia alkuja että vanhojen asioiden päätöksiä. Niillä on kyky tuoda elämäämme yllättäviä käänteitä ja antaa mahdollisuus rakentaa jotain uutta. Pimennyksillä on usein pitkäkestoinen vaikutus, ja ne saattavat osoittaa elämän suunnan muutosta, joka tapahtuu jopa puolenvuoden aikana.
 
"Meidän täytyy olla halukkaita hankkiutumaan eroon suunnitellusta elämästä, jotta voimme elää sitä elämää, joka odottaa meitä. "-Joseph Campbell

Ystävällisin terveisin   

Johanna Vilén  
www.kuussajamaassa.com

Haluaisitko saada tulkinnan puhelimitse?  
Teen puhelintulkintoja myös ilman ajanvarausta: 0700 92125 (2,31e/min+pvm)
Osoitteessa https://www.astro.fi/tarot/kolmen_kortin oikeasta reunasta näet olenko paikalla vastaamassa
 

Palaa Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Johanna Vilén

Löysin astrologian kesäkuussa 1997.

Tämä oli ajankohta mikä muutti elämääni pysyvästi. Tämän jälkeen olen kurssittautunut vuosien varrella runsaasti ja vuodet 2007 - 2011 olin Seppo Tanhuan Astrologiakeskuksessa töissä, kunnes Seppo sanoi että taitaa olla aika luottaa omien siipien voimaan. Huhtikuussa 2011 perustin yritykseni Kuussa ja Maassa Oy:n.

www.kuussajamaassa.com

Johanna Vilén

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle