Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Selvitä nousumerkkisi
ja aurinkomerkkisi sekä muut
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Johanna Vilén

Johanna Vilén

4.10.2024

vieraskirjoitus:

Viikonlopun voimaannuttavat tunnelmat

Takana on keskiviikkona 2.10. ollut Uusikuu sekä Auringonpimennys vaa`an merkissä. Sen jälkitunnelmista saamme nauttia vielä useamman kuukauden ajan. Auringonpimennys aktivoi Auringon, Kuun, Lilithin, Merkuriuksen ja Junon stelliumin, josta Kuu on nyt irtaantunut. Tämä stellium voi tuoda esiin vaikeita, mutta tärkeitä keskusteluja oman identiteetin ja suhteiden ympärillä. Tämä prosessi vaatii rehellisyyttä ja rohkeutta kohdata totuudet, joita on aiemmin vältetty. Se voi merkitä aikaa, jolloin joudutaan käsittelemään tukahdutettuja tunteita, haluja ja tarpeita suhteissa sekä löytämään uusia tapoja kommunikoida ja ymmärtää itseä. Tämmöinen voimalataus auttaa parhaimmillaan löytämään voimakkaamman yhteyden autenttiseen itseen.
 
"Psyykessä karhu voidaan ymmärtää kykynä säädellä omaa elämäänsä, erityisesti tunteiden elämää. Karhumainen voima on kyky liikkua sykleissä, olla täysin valpas tai hiljentyä talviuneen, joka uudistaa energiaa seuraavaa sykliä varten. Karhukuva opettaa, että on mahdollista ylläpitää eräänlaista painemittaria tunteiden elämälle, ja ennen kaikkea, että voi olla samanaikaisesti sekä raivoisa että antelias. Voi olla pidättyväinen ja arvokas. Voi suojella omaa aluettaan, tehdä rajansa selviksi, ravistella taivasta tarvittaessa, ja silti olla saavutettavissa, käytettävissä ja luoda yhteyksiä." ― Clarissa Pinkola Estés


 

 
Marsin ja Cereksen oppositio pistää tarkistamaan voimavarat. Mars on ravun merkissä itselleen vieraalla alueella ja oppositio alleviivaa jaksamiseen sekä tarpeisiin liittyvät teemat entistä tarkemmiksi. Oppositio edellyttää tasapainon löytämistä Marsin ja Cereksen energioiden välillä. Neliöt Lilithille, Auringolle, Merkuriukselle ja Junolle saavat aikaan T-risti kuvion. Neliöiden energia vaatii aktiivista toimintaa ja ratkaisujen löytämistä konflikteihin. Johtavissa merkeissä T-risti edustaa aloitekykyä, mutta myös levottomuutta ja tarvetta tehdä jatkuvasti muutoksia.  
 
Perääntyvän Saturnuksen kvinkunssi Auringolle ja Merkuriukselle vaatii sopeutumista ja jatkuvaa tasapainon etsimistä, mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden merkittävään henkilökohtaiseen kasvuun. Saturnus pakottaa sopeutumaan ja löytämään tapoja hallita sekä henkilökohtaista energiaa (Aurinko) että mielen toimintaa (Merkurius). Tämä prosessi voi olla turhauttava, mutta lopulta se voi johtaa suurempaan viisauteen ja kykyyn tehdä pitkäjänteisiä päätöksiä. Saturnuksen kvinkunssi Aurinkoon ja Merkuriukseen voi tuoda esiin itsekriittisyyttä, epävarmuutta ja vaikeuksia viestinnässä ja itseilmaisussa. Samalla se voi kuitenkin tarjota valtavan mahdollisuuden kasvuun, kypsyyteen ja elämän realiteettien kohtaamiseen. Sopeutumalla näihin jännitteisiin voi oppia käyttämään Saturnuksen kurinalaisuutta ja vastuullisuutta rakentaakseen vahvemman itsetunnon ja selkeämmän ilmaisutavan.
 
"Oikean kysymyksen esittäminen on muutoksen keskeinen teko – saduissa, analyysissä ja yksilöllistymisessä. Oikein muotoiltu kysymys herättää tietoisuuden. Se avaa sielun salaiset ovet." ― Clarissa Pinkola Estés


 
Saturnus on myös osana vesimerkkien Suurkolmiota, jossa on mukana Mars ravun merkissä ja Venus skorpionin merkissä. Tämä kuvio yhdistää Saturnuksen vakaan ja pitkäjänteisen energian, Venuksen rakkaudellisen ja sisäisen arvomaailman sekä Marsin aktiivisen ja määrätietoisen voiman. Venuksen ja Marsin välinen yhteys voi myös edistää luovaa toimintaa. Tämä on erinomainen aika luoville projekteille, joissa estetiikka ja harmonia yhdistyvät konkreettiseen toimintaan. Marsin tuoma energia antaa voimaa ja päättäväisyyttä toteuttaa Venuksen hallitsemia pyrkimyksiä. Saturnuksen mukanaolo puolestaan tuo pitkäjänteisyyttä ja kestävyyttä näiden luovien tavoitteiden saavuttamiseksi. Kun Suurkolmioon otetaan mukaan Saturnuksen ja Vestan oppositio sekä Marsin ja Cereksen oppositio niistä muodostuu Kirjekuori suurkuvio. Vesta tuo kuvioon omistautuneen lisänsä, kun taas Ceres muistuttaa tarpeista. Ajassa on pyhyyttä, josta ammentaa voimia tärkeimpiin ja sydäntä lähellä oleviin asioihin.
 
"Harjoittele kuuntelemaan intuitiotasi, sisäistä ääntäsi; kysy kysymyksiä, ole utelias; näe mitä näet, kuule mitä kuulet ja toimi sen perusteella, minkä tiedät olevan totta. Nämä intuitiiviset voimat annettiin sielullesi jo syntyessäsi." ― Clarissa Pinkola Estés

 
 
Saturnuksen voimaa tarvitaan, jotta asiat voivat konkretisoitua ja sitä kautta voimme ammentaa myös päämäärätietoisuutta ja tahdonlujuutta. Saturnuksen tarot kortti on Maailma, joka edustaa täyttymystä, kokonaisuutta ja saavutusta. Se on Major Arcana -korttien viimeinen kortti ja sen merkitys liittyy syvälliseen täyttymykseen ja ympyrän sulkeutumiseen. Kortin keskellä on alaston nainen, joka tanssii. Hänellä on kädessään sauvat, jotka symboloivat tasapainoa ja hallintaa sekä kykyä käyttää tahtoaan tehokkaasti. Alastomuus edustaa vilpittömyyttä, avoimuutta ja puhdasta tietoisuutta. Hahmo symboloi täyttymyksen ja uuden alun harmoniaa, ja tanssi edustaa jatkuvaa elämän kiertokulkua. Nainen on kehystetty laakeriseppeleellä, joka symboloi voittoa, saavutusta ja menestystä. Seppeleen soikea muoto on muistutus elämän kiertokulusta – synnystä, kuolemasta ja jälleensyntymisestä. Tämä symboloi myös täydellisyyttä ja universaalia harmoniaa. Kortin kulmissa on neljä hahmoa: leijona, härkä, kotka ja enkeli. Nämä edustavat perinteisesti neljää evankelistaa kristillisessä symboliikassa, mutta tarotissa ne liittyvät myös neljään kiinteään horoskooppimerkkiin: leijona edustaa tulta ja voimaa, härkä edustaa maata ja vakautta, kotka (skorpioni) edustaa vettä ja henkistä syvyyttä sekä enkeli (vesimies) edustaa ilmaa ja älyä. Nämä hahmot edustavat myös maailman neljää kulmaa ja neljää elementtiä, mikä korostaa kortin universaalia luonnetta ja kosmista tasapainoa. Keskushahmolla on ympärillään violetti viitta, joka symboloi kuninkaallisuutta ja henkisyyttä. Violetti väri on perinteisesti yhdistetty korkeampaan tietoisuuteen ja sisäiseen kasvuun. Hahmo pitää molemmissa käsissään sauvoja, jotka voivat symboloida hallinnan ja viisauden tasapainoa. Ne viittaavat siihen, että hänellä on kyky hallita sekä aineellista että henkistä maailmaa. Maailman kortti symboloi yleensä syklin päättymistä ja merkittävää saavutusta, olipa kyseessä sitten projekti, suhde tai henkilökohtainen kasvu. Se viittaa täyttymykseen, onnellisuuteen ja harmoniaan sekä uuteen alkuun, joka tulee elämän jatkuvan kierteen myötä.
 
Jupiterin perääntyvä vaihe alkaa keskiviikkona 9.10. Jupiter on astrologiassa kasvun, laajentumisen, viisauden ja onnen planeetta. Se symboloi optimistista suhtautumista elämään, mahdollisuuksia sekä henkistä ja aineellista kasvua. Sen riskeihin kuuluu asiat, joissa menemme liiallisuuksiin. Jupiterin kolmiot Auringolle, Merkuriukselle ja Junolle on ajallinen onnenkantamoinen, jossa voimme saada paremmin kiinni niistä asioista ja mahdollisuuksista, jotka tukevat elämäämme henkisestä kasvusta aina elämän nautintoihin ja oivalluksiin. Tässä ajassa on hyvä muistaa, että se mihin keskityt kasvaa ja laajenee.

Jupiterin tarot kortti on Kohtalonpyörä, joka edustaa kohtalon, muutoksen ja syklisyyden voimia. Tämä kortti symboloi elämän jatkuvaa liikettä, onnea, karman lakeja ja universaaleja voimia, jotka vaikuttavat tapahtumiin. Se liittyy erityisesti muutoksiin, jotka eivät aina ole hallinnassamme. Kortin keskellä on suuri pyörä, joka symboloi elämän ja universumin syklejä. Se edustaa jatkuvaa liikettä, muutosta ja ajan kiertokulkua. Pyörä on muistutus siitä, että elämässä on ylä- ja alamäkiä, ja että mikään tila ei kestä ikuisesti – niin hyvät kuin huonotkin ajat vaihtuvat. Pyörä edustaa myös onnen pyörää, joka voi kääntyä suotuisaan tai epäsuotuisaan suuntaan. Pyörässä on neljä kirjainta: T, A, R ja O. Nämä voidaan lukea ympyränä muodostaen sanan "TARO" (viittaus tarot-kortteihin) tai "ROTA" (latinaksi "pyörä"). Pyörän yläosassa on kruunupäinen sfinksi, joka edustaa viisauden ja mysteerien vartijaa. Sfinksi hallitsee pyörän huippua, mikä viittaa siihen, että korkeampi tietoisuus tai viisaus voi auttaa navigoimaan elämän muutoksissa. Käärme, joka laskeutuu alas vasemmalle, symboloi kaaosta ja laskua, mutta myös parantumista ja muutosta. Anubis, egyptiläinen kuoleman jumala, nousee pyörän oikealla puolella. Anubis symboloi sielun matkaa tuonpuoleiseen ja muistuttaa, että kuolema ja jälleensyntyminen ovat osa elämän kiertokulkua. Kortin kulmissa on neljä olentoa: enkeli, kotka, härkä ja leijona, jotka edustavat neljää kiinteää horoskooppimerkkiä, vastaavasti kuin Maailman kortissakin. Heillä on avoimet kirjat, jotka symboloivat universaalia viisautta ja pyhää tietoa. Nämä olennot edustavat myös vakauden ja pysyvyyden periaatteita keskellä muutoksen sykliä. Kortin tausta on keltainen, joka tarot-korteissa symboloi yleensä tietoisuutta, älyä ja henkistä ymmärrystä. Se tuo valoa ja optimismia kortin tulkintaan, viitaten siihen, että muutos ja kohtalon voimat ovat osa suurempaa, valoisampaa kokonaisuutta. Kohtalonpyörä symboloi muutosta ja elämän jatkuvaa virtaa. Se on muistutus siitä, että onnen ja epäonnen vaiheet ovat luonnollinen osa elämän sykliä. Kortti voi viitata äkilliseen muutokseen, käännekohtaan tai kohtalon voimiin, jotka vaikuttavat tilanteeseen. Se voi myös edustaa karman lakeja ja tasapainon palautumista – mitä kylvää, sitä niittää. Kortti kehottaa sopeutumaan elämän muutoksiin ja muistuttaa, että pyörä kääntyy aina, tuoden mukanaan uusia mahdollisuuksia ja haasteita. Kohtalonpyörä on voimakas kortti, joka korostaa, että kaikki tapahtuu syystä ja että muutokset voivat olla osa suurempaa suunnitelmaa, vaikka ne eivät aina olisi meidän hallinnassamme.
 
Maailman ja Kohtalonpyörän tarot-kortit käsittelevät molemmat elämän syklisyyttä, mutta eri näkökulmista. Näissä korteissa on merkittäviä yhtäläisyyksiä ja eroja, jotka avaavat niiden symboliikan syvempiä merkityksiä. Molemmat kortit liittyvät vahvasti elämän sykleihin ja jatkuvaan muutokseen. Kohtalonpyörä kuvaa pyörivää liikettä, jossa onnen ja epäonnen hetket vuorottelevat, ja muistuttaa, että elämä on jatkuvassa liikkeessä. Se korostaa kohtalon vaikutusta ja arvaamattomia muutoksia. Maailma kuvaa täydellistä syklin päättymistä. Se on kypsymisen ja saavuttamisen symboli, joka viittaa siihen, että syklin loppu on saavutettu, ja uusi sykli on alkamassa. Molemmat kortit symboloivat, että muutos on olennainen osa elämää, mutta siinä missä Kohtalonpyörä keskittyy muutoksen prosessiin, Maailma juhlistaa täyttymystä ja täydellisyyttä.
Molemmissa korteissa on symboliikkaa, joka viittaa universaaleihin voimiin ja kosmiseen harmoniaan. Kohtalonpyörän neljä olentoa (enkeli, kotka, härkä ja leijona) edustavat taivaallisia voimia ja elämän neljää elementtiä, mikä viittaa universumin järjestykseen. Maailmassa nämä samat neljä olentoa symboloivat elämän ja universumin täydellisyyttä ja tasapainoa. Maailman kortissa ne kuitenkin edustavat saavutettua harmoniaa, kun taas Kohtalonpyörässä ne kuvaavat jatkuvaa muutosta ja liikettä. Molemmissa korteissa on vahva viittaus siihen, että ihmisten kokemukset ja tapahtumat eivät ole täysin heidän hallinnassaan, vaan suurempien, jumalallisten voimien vaikutuksen alaisia. Kohtalonpyörässä kohtalon pyörä pyörii ilman ihmisen hallintaa, mikä muistuttaa siitä, että emme aina voi vaikuttaa kaikkeen, mitä elämässä tapahtuu. Maailmassa taas tämä jumalallinen vaikutus tulee esiin täyttymyksenä ja tasapainona – syklinen prosessi on tuonut mukanaan täydellisyyden tunteen ja yhteyden universumin suurempiin voimiin.
 
Kohtalonpyörä edustaa jatkuvaa muutosta ja käänteitä. Se voi merkitä odottamattomia, arvaamattomia käänteitä, joissa onni tai epäonni vaihtuvat. Kohtalonpyörä tuo mukanaan tunteen siitä, että asiat muuttuvat ja kääntyvät omalla painollaan, usein ilman ennakkovaroitusta. Maailma taas symboloi syklin päätöstä ja saavutusta. Se viittaa täyttymykseen, kun jokin tärkeä elämänvaihe on saatu päätökseen. Maailma ei kuvaa nopeaa tai yllättävää muutosta, vaan pitkällisen prosessin lopullista onnistumista ja harmonista päätöstä. Kohtalonpyörä edustaa kohtalon voimia, jotka ovat ihmisen kontrollin ulkopuolella. Kortti viittaa siihen, että olemme osittain avuttomia pyörivän onnen ja karman edessä. Asiat tapahtuvat meille, ja emme voi aina hallita niitä. Maailma taas edustaa täyttä kontrollia ja tasapainoa. Tämä kortti viittaa siihen, että kaikki on hallinnassa ja täydellisesti harmonisoitunut. Se on merkki siitä, että ihminen on saavuttanut kokonaisvaltaisen ymmärryksen itsestään ja ympäröivästä maailmasta. Kohtalonpyörä korostaa prosessia – liikettä ja muutoksen jatkuvuutta. Se kuvaa, kuinka elämä kulkee jatkuvasti ylös ja alas, ja miten kohtalo muuttaa tilannetta ennustamattomasti. Maailma puolestaan edustaa lopputulosta – syklin täyttymistä ja palkintoa saavutetusta työstä. Se ei enää käsittele muutosta sinänsä, vaan sitä, että prosessi on saatettu päätökseen ja täydellisyys on saavutettu. Kohtalonpyörä keskittyy nykyhetkeen ja tulevaan muutokseen. Se viittaa siihen, että elämä on jatkuvassa liikkeessä ja seuraava käänne voi olla edessä milloin tahansa. Maailma puolestaan viittaa menneisyyden saavuttamiseen ja täyttymykseen. Se merkitsee matkan päätepistettä ja pysyvyyttä siinä vaiheessa, ennen kuin uusi sykli alkaa. Kohtalonpyörä edustaa elämän kiertokulkua, arvaamattomia muutoksia ja kohtalon voimia. Se kuvaa jatkuvaa liikettä ja muistuttaa meitä siitä, että emme voi aina hallita elämämme tapahtumia. Maailma edustaa täydellistä täyttymystä ja syklin päättymistä, jolloin ihminen on saavuttanut tasapainon ja harmonian, ja on valmis siirtymään uuteen vaiheeseen. Vaikka molemmat kortit käsittelevät elämän syklisyyttä, Kohtalonpyörä keskittyy muutosprosessiin ja sattuman vaikutukseen, kun taas Maailma juhlistaa syklin päättymistä ja täyttymyksen hetkeä.
 
Kun vielä viikonloppuun osuu Marsin ja perääntyvän Khironin välinen neliö, meidän on entistä tarkemmin pysähdyttävä lataamaan akkumme ja katsottava mihin voimavaramme riittävät. Joskus on kannattavampaa hengittää hetki ja kerryttää voimia, kuin yrittää tehdä liikoja, jolloin energiat valuvat huomaamatta hukkaan.
 
“Kerta toisensa jälkeen menetämme tunteen, että olemme kokonaan nahoissamme jo mainittujen keinojen sekä pitkään jatkuneen rasituksen vuoksi. Ne, jotka raatavat liian pitkään ilman lepoa, ovat myös vaarassa. Sielunahka katoaa, kun emme kiinnitä huomiota siihen, mitä todella teemme ja erityisesti siihen, mikä on sen hinta meille.”― Clarissa Pinkola Estés, Naiset jotka kulkevat susien kanssa
 
Levollista ja voimaannuttavaa viikonloppua!

Ystävällisin terveisin   
Johanna Vilén  
www.kuussajamaassa.com

Haluaisitko saada tulkinnan puhelimitse?  
Teen puhelintulkintoja myös ilman ajanvarausta: 0700 92125 (2,31e/min+pvm)
Osoitteessa https://www.astro.fi/tarot/kolmen_kortin oikeasta reunasta näet olenko paikalla vastaamassa

Saattaisit pitää myös näistä

2.10.2024 Virpi Karjalainen

Kehityskeskustelu korkeamman tahon kanssa

Olet varmasti osallistunut joskus kehityskeskusteluun työpaikallasi, jossa ihmetellään yhdessä, oletko työkykyinen, kehityskelpoinen vaiko muutosvastainen. Sitten pitäisi vielä tietää, missä sitä oikein on viiden vuoden päästä – eikä mielellään saa tunnustaa ääneen, että toivottavasti jossain ihan muualla kuin täällä!

Itse olen pohdiskellut, että voisiko sen kehityskeskustelun jo pitää vähän korkeamman pomon kanssa. 

Lue lisää

3.10.2024 Hanna Lindström

Olen viimein siinä pisteessä elämässäni, että voin turvallisesti kohdata turvattomuuden tunteita, jotka ovat pitkään piilotelleet sisälläni. Blogissani avaan rehellisesti, miten nämä tunteet ovat muovanneet elämääni ja miten rakkaus ja hyväksytyksi tuleminen ovat auttaneet minua parantumaan. Jos sinäkin olet käynyt läpi vaikeita tunteita, saatat löytää tästä jotain lohdullista. Tervetuloa lukemaan matkasta kohti sisäistä turvaa ja hyväksyntää.

Lue lisää

Katso päivän ILMAINEN Tarot korttisi

Tarot-kortit tarjoavat syvällisiä oivalluksia elämän tärkeistä kysymyksistä. Ne avaavat symboliikan kautta vastauksia niin ihmissuhteisiin , rakkauteen , uraan , talouteen kuin asumiseenkin. Ota korttien viisaus käyttöösi ja löydä uusia näkökulmia elämääsi! 

Katso oma ILMAINEN korttisi täällä

Palaa Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Johanna Vilén

Löysin astrologian kesäkuussa 1997.

Tämä oli ajankohta mikä muutti elämääni pysyvästi. Tämän jälkeen olen kurssittautunut vuosien varrella runsaasti ja vuodet 2007 - 2011 olin Seppo Tanhuan Astrologiakeskuksessa töissä, kunnes Seppo sanoi että taitaa olla aika luottaa omien siipien voimaan. Huhtikuussa 2011 perustin yritykseni Kuussa ja Maassa Oy:n.

www.kuussajamaassa.com

Johanna Vilén

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...