Astron joululahjaideat

Lahjat läheisillesi nopeasti, ilman ruuhkia!


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Selvitä nousumerkkisi
ja aurinkomerkkisi sekä muut
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

9.5.2019

Oletko vahvoilla vai heikoilla?

Onko sinun kiinalaisen astrologian mukainen karttasi heikko vai vahva? Entä mitä tarkoittaa auttava ja vältettävä elementti? Nyt on otettava siitäkin hieman tarkemmin selvää.

Kun Neljän Pilarin karttaa lähdetään tulkitsemaan, otetaan lähtökohdaksi aina itse-elementti. Se löytyy päivän pilarista yläriviltä, syntymäpäiväsi mukaan.

Toinen tärkeä tieto on se, mihin vuodenaikaan olet syntynyt. Oletko kevään lapsi täynnä puuenergiaa, kesäisen Tulen vauhtiin sytyttämä, syksyisen Metallin malliin takoma vaiko jokin talven vesielementin olomuodoista? Jos sinulla on maata varpaidesi välissä, voit olla ”montaa maata”, sillä Maa edustaa välivuodenaikoja.

Metalli-itse-elementti

Otetaan esimerkiksi Metalli. Jos itse-elementin kohdalla on Yin tai Yang Metalli, se ei vielä tarkoita sitä, että olisit syntynyt syksyllä. Se kertoo vain millaista energiaa syntymäpäivässäsi, ja samalla sinussa, on. Kuukausipilari sen sijaan kertoo, mihin vuodenaikaan synnyit, ja lisäksi se kertoo pitkälti sen, onko itse-elementtisi heikko vai vahva, eli onko sillä vuodenajan tarjoama taustatuki.

Puu-itse-elementti

Jos Puu-itse-elementti on syntynyt omana vuodenaikanaan, eli keväällä, helmi-maaliskuussa, se on vahvassa kasvussa, eli voimakas. Jos Puu on syntynyt kesällä, kasvuhommat ovat ohi ja se lepää ja lomailee. Syksyllä Puun energia kuolee, aivan kuten lehdet tippuvat pois. Talvella nietosten alla tapahtuu kuitenkin jotain mystistä, ja Puu alkaa syntyä uudelle kierrokselle. Keväinen Puu on siis voimakas ja syksyllä syntynyt Puu on aika voimaton, sillä syksyllä mikään ei aloita enää uutta kasvua, vaan päinvastoin.

Tuli-itse-elementti

Otetaan toiseksi esimerkiksi tulielementti. Kesällä, lämpimänä, kirkkaana ja paahteisena vuodenaikana Tuli on voimakas, sen piukeat lihakset pullistelevat topin alta. Sitä aiemmin keväällä se koki uudelleensyntymän, pitkän talven jälkeen, ja alkoi pikkuhiljaa lämmitellä ja treenata kultakauttaan kohti. Syksyllä Tulen loiste himmenee kun kelit viilenevät eikä se jaksa enää pitää kesäkuntoaan yllä, ja talvella, vetisellä kaudella, se on täydessä horroksessa, eli sammunut kokonaan sohvalle. Jos siis olet itse-elementiltäsi Tuli, mutta syntynyt loppuvuodesta, sisäinen tulesi ei vielä kovin kirkkaasti paista eikä lämmitä. Syksyinen Tuli on myös heikkoa laatua, täysin riippumatta siitä, kuinka paljon potkua sinussa itsessäsi on. Elementin heikkous tai vahvuus on vain tapa arvioida karttaa ja sen tapahtumia.

Erilaiset karttatyypit

Karttatyyppejä on siis useita erilaisia, juuri itse-elementin vahvuuden ja sen vuodenajalta saaman tuen mukaan. Kiinalainen astrologinen kartta voi olla tyypiltään heikko, hyvin heikko, tasapainoinen, voimakas tai hyvin voimakas. Se voi myös lähteä seuraamaan kartan todellista johtajaa, elementtiä, jota kartalle muodostuu erinäisten eläinten tai elementtien yhdistymisten myötä. Kartan elementit ikään kuin ottavat mittaa toisistaan, kuka meistä on vahvin. Se, joka voittaa, eli kartan kingi, sanelee ehdot muille kartan jäsenille, joiden on vain pakko myöntyä ja seurata mukana.

Mihin tätä nokkimisjärjestystä sitten tarvitaan? Mitä väliä sillä on, onko minulla heikko tai voimakas kartta? Tiedän kyllä itse, milloin menee vähän heikommin, ja milloin on voimakas olo! (Yleensä se tuppaa näkymään peilistä, ja silmäpussien tummuusasteesta.)

Kartan voimakkuus tai heikkous ratkaisee viime kädessä sen, mikä elementti on sinulle eduksi ja mistä elementistä koituu ongelmia. Näitä suotuisia tai auttavia elementtejä voi käyttää niinkin konkreettisesti kuin fengshuin tapaan oman kodin sisustuksessa ja esimerkiksi vaatteiden värityksessä. Jos tarvitset elämääsi lisää Puuta, pukeudu vihreään ja turkoosiin, asu metsän läheisyydessä ja kurkottele fyysisesti korkealle kuin puu! Jos taas menee liian ”puiseksi”, voit polttaa tulielementillä liian puuenergian pois.

Tärkein tekijä on kuitenkin kulloinkin ajassa kulkeva elementti, esimerkiksi kuluvan vuoden tai kuukauden elementti, tai laajemmasta BaZi-kartasta löytyvän onnenpilarin sisältämä energia. Peruskartalta löytyvää neljää pilaria verrataan siis aina muihin, ”ulkoisiin” energioihin.

Auttava ja vältettävä elementti

Kiinalaisessa astrologiassa puhutaankin auttavista elementeistä ja vältettävistä elementeistä. Näitä voi olla useampi kuin yksi. Haasteelliseksi homman tekee se, että vastausta juuri sinulle sopivista tai vähemmän sopivista elementeistä ei saa kuin kaupan hyllyltä. Tässä pitää ikään kuin ottaa suurennuslasi käteen, ja ruveta tutkimaan omaa elämäänsä kuin salapoliisi.

Jos vaikkapa Maa-Sian vuodesta löytyvät Vesi ja Maa tekevät sinulle hyvää elementtien puolesta, ovat suosiolliset ajat kyseessä. Mutta jos kyseiset elementit ovatkin sinulle negatiivisia, suorastaan vältettäviä, niin vuoden energia voi vaikuttaa sinuun, hyvinvointiisi sekä elämäntapahtumiisi haitallisesti.

Kaiken ei silti tarvitse olla niin kovin vaikeaa, ja tulkinnan voi aloittaa pienin askelin. Jokainen pystyy sanomaan suht helposti onko kesäihminen, joka kääntää kasvot kohti kuumana hohkavaa aurinkoa vai talvi-ihminen, joka odottaa kärsimättömästi ensilunta ja hiihtokelejä. Ensinmainittu hyötyy todennäköisesti tulielementistä ja jälkimmäinen janoaa Vettä. Kevätihminen, jolle puuenergia tekee puolestaan hyvää, kukoistaa helpommin juuri keväällä, kun taas syksyihmisen energiatasot ovat syksyisin aivan täynnä ja hän on valmiina uusiin haasteisiin. Maaenergiasta hyötyvä ihminen kaipaa useasti omaa maapalstaa, lapiota ja sormien upottamista multaan.

Voit siis jo luontaisesti hakeutua sinulle suotuisan energian pariin ilman, että ajattelet sitä sen kummemmin. Seuraavaksi tätä tietoa voi soveltaa kiinalaiseen astrologiaan. Onko kartassasi läsnä kaikkia elementtejä, vai puuttuuko kenties jotain? Mitä kaipaat intuitiivisesti enemmän, mitä taas vähemmän?

Koko elämän analysoiminen elementtiteorian pohjalta voi tuntua työläältä hommalta ja sen voikin jättää astrologin huoleksi. Mutta aina voi aloittaa energioihin sukeltamisen tästä hetkestä, tästä vuodesta. Kun mietit edellistä Maa-Koiran vuotta, jossa oli tuplasti maaelementtiä, saat jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä maaenergia sinulle tekee, tai onko Koira suosikkieläintesi joukossa. Maa-Sian vuotta edetessä saat käsityksen siitä miten sinä suhtaudut Sikaan ja Sika puolestaan sinuun, ja miltä vuodesta löytyvän Veden ja Maan yhteisenergia tuntuu.

Fiilistele samalla tavalla karttasi elementtejä vuodenaikojen mukaan. Itse ainakin nautin kuumista kesistä, sillä minulla on Vettä ja Puuta runsaasti omasta takaa ja ne suorastaan kaipaavat kumppanikseen Tulen kipinää. Kun vaan kesän tarjoamaa Tulta löytyy, voin pitää sitä yllä lisäämällä puita kiukaan alle ja pulahtamalla järviveteen. Matkalla järveen varpaani viilettävät maata pitkin, ottaen tuntumaa Äiti Maan tarjoamiin hiekkaan ja kiviin. Viiden elementin kiertoa sekin! Kesä saakin minut yleensä balanssiin, kun talven, ja oman BaZi-karttani, liika vetisyys ja kevään hurja puuelementin noste vihdoin tasoittuvat. Mutta kesähän on ihminen parasta aikaa, suomalaiselle ainakin. Onneksi se on jo aivan nurkan takana.

Oivaltavaa tutkimusmatkaa oman elämäsi elementteihin. Jos et vielä tiedä mistä oikein on kysymys, pääset peruselementteihisi käsiksi tilaamalla Neljän Pilarin astrologisen tulkinnan.

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...