Kiinalaisen astrologian mielenkiintoisinta antia on tutustuminen eläinten välisiin törmäyksiin. Edessä on silloin muutoksia, välillä rajuja ja käänteentekeviä, välillä loppupeleissä positiivisia ja asioita eteenpäin saattavia. Helpolla nämä muutokset eivät silti tule, vaan väliin mahtuu vaikeuksia, haasteita, menetyksiä, esteitä ja hidasteita. Toisin sanoen itkua ja hammastenkiristystä. Länsimaisessa astrologiassa tätä sanottaisiin planeettojen väliseksi oppositioksi eli vastakkainasetteluksi, pakottavaksi muutosenergiaksi. Se tulee ja se jyrää meitin.
Oletetaan siis, että eläimesi ovat lähtökuopissaan valmiina siihen mitä tuleman pitää. Osa niistä lähtee törmäilemään, osa yhdistymään, osa taas seisoo itsenäisesti paikoillaan ilman sen kummempaa kontaktia muihin. Kun tutkit oman karttasi törmäysenergioita, voin antaa joitain nyrkkisääntöjä, joista toivottavasti on apua.
Kun mietit eläinten välisiä kahinoita, muista ennen kaikkea, että Neljän Pilarin peruskartalla eläimet voivat törmätä vain rinnakkain ollessaan, siis aivan vieri vierekkäin. Ethän voi haastaa riitaa naapurinkaan kanssa, jollet tätä koskaan kohtaa. Ääni tai riitasointu ei kuulu kilometrin päähän. Lähin eläinkumppani on siis se, johon tarrataan kynsin ja hampain kiinni ja raapaistaan kipeästi.
Vuosieläin voi siis törmätä kuukausieläimeen, kuukausieläin päiväeläimeen, ja päiväeläin tuntieläimeen. Jos välissä on sovittelija, yhteenottoa ei pääse syntymään, vaan riitapukarit pidetään omissa karsinoissaan, eli pilareissaan. Tässä on siis kyseessä sisäinen törmäys, joka esiintyy kartassa kiinteästi. Se on aina voimassa.
Törmäykset eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään oman karttasi peruspilareiden sisälle. On olemassa myös ulkoisia törmäyksiä. Silloin törmäysenergia tulee oman kartan ulkopuolelta ja ottaa siihen kontaktia. Erityisen huomionarvoisia ovat kulloisenkin vuoden eläimet, kuten tänä vuonna Maa-Sika. Käärmeen vuonna syntyneillä on nyt tuliset paikat, sillä heillä on meneillään yhteenottovuosi, eli vastakkaisten eläinten vuosi. Sika ja Käärme eivät tule toimeen keskenään, ja heidän välillään on suurinta skismaa. Toinen edustaa Vettä, toinen Tulta ja kun vettä kaataa liekeille, tuli joko sammuu tai sihisee pahaenteisesti.
Jos sinulle siis tulee törmäysvuosi, kuten tänä vuonna Käärmeille, niin tuo törmäyshän voi esiintyä missä pilarissa tahansa. Vastakkainen eläin, eli tässä tapauksessa Sika, voi uhitella Käärmeelle, joka on karttasi vuosipilarissa, kuukausi- tai päiväpilarissa, tai tuntipilarissakin. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?
Vuosipilariin osuessaan törmäys kohdistuu ulkoisiin olosuhteisiisi. Törmäys ja sen tulokset ovat näkyviä, et voi niitä piilottaa. Näin käy vaikkapa silloin kun tulee ero ja osoitteet vaihtuvat. Se on ulospäin näkyvää törmäystä. Ulkoiset kulissit saattavat romahtaa. Sinulle tapahtuu jotain, minkä muutkin huomaavat, väistämättä. Vuosipilari kun edustaa meidän pintaamme, ulkokuortamme, elämän ulkoisia puitteita. Voin tämän vahvistaa, sillä viime vuonna minulle kävi juuri näin. Shokeeraava elämänmullistus näkyi ja kuului niin tutuille kuin tuntemattomille.
Jos törmäys sen sijaan osuu kuukausipilarin eläimeen, voi olla tulossa suuria muutoksia työelämässä. Saatat menettää työpaikkasi yllättäen, tai olosuhteet töissä muuten muuttuvat odottamatta. Parhaassa tapauksessa ensin vähän kirpaisee, mutta sitten löydätkin paremman työpaikan. Joka tapauksessa työelämään liittyvät suunnitelmasi tai kuviosi muuttuvat jollain tapaa, ja tilanteen seurauksena joudut kyseenalaistamaan omaa suuntaasi, miettimään ihan eri ratkaisuja. Myös omat vanhempasi saattavat tulla siihen ikään, että nyt he tarvitsevat apuasi, ja aikataulusi menevät uusiksi. Tämä on arkielämään ja rutiineihin liittyvää hankausta.
Kun kyseessä on sisäinen törmäys peruskartalla kuukauden ja päivän eläinten välillä, se voi johtaa siihen, että puolisot viettävät paljon aikaa erillään, todennäköisesti työasioiden vuoksi (työelämä ja perhe-elämä törmäävät). Reissutyö voi esimerkiksi alkaa rasittaa parisuhdetta, kun yhteistä aikaa ei enää löydykään.
Kun parisuhdepilariin, eli päivänpilarin eläimeen törmätään, jotain tapahtuu omassa lähimmässä ihmissuhteessa. Se ei välttämättä tarkoita suoraan eroa, vaan sitä, että asioita alkaa kuplia pinnan alla. Olenko tyytyväinen? Saanko tästä parisuhteesta sitä mitä kaipaan? Miten voisimme saada suhteen taas toimimaan? Onko keskusteluyhteys jumissa vai kipinä kadonnut kokonaan?
Sitten voi käydä myös niin, että saat pitää kiinni hatustasi – tai tarkemmin ottaen kumppanistasi. Kun sinä vielä mietit, hänelle saattaa tulla houkutus raottaa ovea, ja ottaa askel johonkin uuteen suuntaan. Et voi muuta kuin elää mukana ja muuttua itsekin.
Törmäys päivänpilariin voi toki myös tuoda täysin uutta energiaa parisuhteeseesi, jos se on luutunut paikoilleen. Kun vastakkaiset eläimet ottavat yhteen tässä intiimissä pilarissa, se on kuin joku tulisi heiluttamaan luutaa elämääsi. Pölyt ja hämähäkinseitit lakaistaan pois. Kun pöly lopulta laskeutuu, saatat vihdoin tajuta, että puhtaampaa tuli kuin aiemmin, mutta hetken kesti, kun silmiä kirveli ja kurkkua kuristi tuo muutoksen pölyinen puhuri. Törmäys parisuhdepilarissa harvoin menee ohi täysin huomaamatta.
Kun sitten päästään tuntipilariin asti ja törmätään siellä, oma arvomaailma, ideologia ja unelmat voivat olla kriisissä ja niitä aletaan pohtia. Tuntipilarin toinen nimi on lapsipilari. Halutaanko lapsia, eikö haluta – vai onko niin, että niitä ei saada lapsettomuuden vuoksi? Entä estääkö rankka pikkulapsivaihe täysin omien unelmien saavuttamisen? Äärimmäinen esimerkki on se, että lapsella todetaan vaikkapa synnynnäinen vamma. Kun tuntipilariin kohdistuu yhteenotto, voi koko vuosi mennä lääkärillä juostessa, kun selvitetään omaa tai lapsen terveyteen kohdistuvaa ongelmaa. Kenties välit lasten kanssa ovat huonot ja riitaisat tai nämä muuttavat pois kotoa. Erilaisia törmäysvaihtoehtoja on lukuisia.
Mieleen tulee myös sisäinen lapsi. Mitä se haluaa? Haaveileeko saavuttavansa vielä jotain merkittävää ja nyt on pakottava tarve alkaa tehdä sille jotain? Tuntipilari on meillä kaikkein kätketyin, eli kun täällä tapahtuu jotain järisyttävää, me emme näytä sitä ulospäin, vaikka mielessä myllertää ja rinnassa kuplii. Tuntipilarin törmäys voi siis säilyä salaisuutena eikä se ulospäin näy, ellemme asiasta itse avaudu.
Siinäpä niitä oli törmäysmahdollisuuksia kerrakseen!
Tänä vuonna minun kartallani ei ole vuosieläimen aiheuttamaa törmäystä, joten selviän hieman helpommalla – viime vuoden törmäyksestä kun yritän vielä toipua. Mutta kiinalaisen astrologian tarjoilema törmäyskurssi voi saapua elämään myös 10-vuotisen onnenpilarin kautta. Sellainen törmäys minulla on ollut meneillään jo monta vuotta. Mutta se onkin sitten taas jo aivan eri tarina...
Jos haluat tutkia mitä eläimiä sinun peruskartallasi on, ja kuinka ne keskenään törmäilevät, niin ota suunnaksi kiinalaisen astrologian Neljän Pilarin -tulkinta. Saatat törmätä mielenkiintoisiin asioihin!
Terveisin
Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija
Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle
lue lisää
- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}
- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}
lue lisää
Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )
Piilota
Odota hetki ...
Odota hetki ...