Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Selvitä nousumerkkisi
ja aurinkomerkkisi sekä muut
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

11.2.2021

Kiinanpunainen kattaus – tulienergian tarvetta

Tänään se odotettu hetki viimein koittaa, kun siirrymme uudenkuun myötä uuteen kiinalaiseen vuoteen. Voimme vihdoin sanoa kokonaan Rotalle jäähyväiset ja tehdä lähempää tuttavuutta Härän kanssa. Näin etäaikana juhlintakin on siirtynyt pääasiassa kaduilta ja kulkueista nettiin, ja sieltä voi seurata millaisia juhlamenoja Kiinassa on tänä vuonna sallittua järjestää. Itse ainakin aion tänään pukeutua perinteisesti punaisiin, aterioida vähän juhlavammin ja pitää koko päivän ajan pientä juhlamieltä yllä. Toiveikkuudesta ja vankasta tulevaisuudenuskosta ei ole koskaan mitään haittaa!

Visuaalisesti kiinalainen uusivuosi on pelkkää punaista, kenties höystettynä ripauksella kultaa, ja tuo punainen väri löytyy myös maan lipusta. Miksi kiinalaiset sitten ovat niin hulluna punaiseen, että on syntynyt myös termi ”kiinanpunainen”?

Tulielementti tuo onnea

Punainen väri edustaa tulielementtiä, ja se taas edustaa kiinalaisille onnea. Morsiametkin menevät vihille pukeutuneena punaiseen, onnenväriin. Tulielementtiin ja punaiseen väriin kiteytyy yhdessäolo ja jaettu ilo. Siinä on auringon lämpöä, meille välttämätöntä energiaa. Ilman auringon valoa ja lämpöä sato ei kasva, ja siksi se yhdistetään myös taloudelliseen kasvuun. Nyky-Kiinan vauraus on siis yhteydessä tuohon kiinanpunaiseen väriin, kun matka peltojen turvatuista vilja- ja riisisadoista on symbolisesti siirtynyt pankkeihin ja niiden turvassa kasvaviin rahalaareihin. Myös fengshuilla on näppinsä pelissä, se kun on Kiinassa kuin kansanuskonto, isoja instituutioita ja rahalaitoksia myöten käytössä.

Kiinalaisena uutenavuotena vaihdetaankin punaisia kirjekuoria, pieniä rahalahjoja. Sillä varmistetaan, että raha, energia ja onni liikkuvat ihmiseltä toiselle, ja että kaikki saavat uuden vuoden aikana vauraudesta ja hyvinvoinnista osansa.

Tulielementti liitetään paitsi onneen ja taloudelliseen menestykseen, myös sosiaalisuuteen, hyvään maineeseen ja julkisuuteen, sekä asioiden loppuunsaattamiseen ja täyteen kukoistukseen. Tältä pohjalta analysoiden ei olekaan mikään ihme, että kiinalaisessa astrologiassa katsotaan, että vuosienergioissa täytyy olla mukana Tulta, jotta vuodesta tulee taloudellisesti nousujohteinen.

Viisi elementtiä pyörittävät maailmaa

Meillä oli viimeksi Tulta astrologisella vuosikartalla Tuli-Kukon vuonna 2017 ja Tuli-Apinan vuonna 2016. Tällä hetkellä olemme tilanteessa, että talouskasvu on koronan vuoksi tyssännyt. Elementtiteoriaan perehtyneille tämä ei ole mikään yllätys, sillä Rotan vuodessa 2020 ja Härän vuodessa 2021 ei ole yhtään tulielementtiä. Tätä on jännä pohtia, sillä Tulen puutteen vuoksi ihmisten elämässä on myös sosiaalisuus ollut kortilla, ja onni on ollut vaikeammin esiin kaivettavissa, kun emme ole saaneet nauttia toistemme läheisyydestä, yleisötapahtumista ja siitä hengennostatuksesta, joka tuollaisissa suuren energian massatapahtumissa yleensä pääsee ilmoille. Työyhteisökin on kutistunut pelkkään tietokoneen ruutuun.

Sisäinen tulemme on ollut hiipumassa, pienellä liekillä vain liehuen. Mutta sekin kuuluu viiden elementin kiertoon, tähän elämän syklisyyteen, siihen, kun jotain laitetaan alulle, ja siihen, kun jotain saadaan valmiiksi. Tulivuosina keräämme parhaan sadon, juhlimme onnistunutta sadonkorjuuta. Viljalaarit ovat silloin symbolisesti katsoen täynnä, kassaholvit pullollaan ja tyytyväinen hymy kansan kasvoilla. Se luo yhteisöllisyyttä.

Tässä helppo muistisääntö kiinalaisten vuosien tutkimiseen elementtien pohjalta:

Tuli edustaa rahaa ja menestystä, iloa, onnea ja laajentumista. Kun olemme virittyneet tulielementin iloon, olemme optimistisia tulevaisuuden suhteen ja käytämme myös enemmän rahaa. Se luo osaltaan lisää talouskasvua.

Jos Tulella on näin suoralinjainen yhteys talouskasvuun ja ihmisten mielialaan, niin mitä sitten tekee vesielementti? Rotan vuosi 2020 oli hyvin vesimäinen vuosi, ja se vesitti globaalin talouskasvun. Se sammutti Tulen, pisti leirinuotion sihisemään ja käskytti yhteisen tulen äärellä lämmitelleet ja soittoa viritelleet ihmiset omien kotiensa nurkkiin pyörimään. 12 vuotta sitten, vuonna 2008, silloinkin Rotan vuonna, alkoi maailmanlaajuinen taantuma, eli Vesi kasteli silloinkin osakekirjat ja ruostutti kolikot. Sillä oli tottakai vaikutusta ihmisten mielialaan, koska vesielementti liitetään tunteissa pelkoon ja alakuloon.

Tällaisia asioita mielessä pyöritellessä, ja taustatutkimusta elementtien merkityksistä tehdessä, tuntuu lähes uskomattomalta, miten todella menemme näiden energioiden mukaan. Miten metallivuodet leikkaavat elämästä kaiken ylimääräisen, miten Tuli lämmittää lompakkoa, kuinka Maa saa meidät taas jalat maanpinnalle, kuinka Puu nopeuttaa kaikenlaista kasvua, ja kuinka Vesi sammuttaa liian suuriksi yltäneet optimistiset kuvitelmamme, ja pistää meidät uimaan niissä syvemmissä, kylmemmissä vesissä, äkillistä suonenvetoa peläten.

Nyt Metalli-Härän vuonna, haukatessamme haarukallisen härkäpihviä (tai härkäpapupihviä), saamme samalla maistaa Metallin ja Maan sivumakua. Metalli tulee vielä leikkaamaan terällään ja ”rokottamaan” metallisella neulallaan, mutta onneksi Maa auttaa meitä laskeutumaan maan tasalle ja katsomaan asioita realistisesti, konkreettisia ratkaisuja etsien. Vetisen Rotan vuoden jälkeen on ihan hyvä etsiä maadoittumista, rauhoittumista ja harkiten edetä, yksi jalka kerrallaan Härän jalanjäljissä.

Lämpöä ja tulta ihmisten välillä

Mutta älä unohda silti Tulta! Vaikka sitä ei nyt löydy vuosienergiasta, sitä voi löytyä sinun omalta henkilökohtaiselta kartaltasi. Sitä löytyy myös kotisaunan tai takan lämmöstä, kynttilöitä polttamalla ja verhoutumalla punaiseen vaatteeseen tai huopaan. Saat pienen annoksen tulielementin onnea ja iloa, kun kohtaat ihmisiä, vaihdat heidän kanssaan kuulumisia, ja olet oikeasti ja aidosti läsnä. Tässä meillä kaikilla on vielä tekemistä, että saamme sen livenäkin onnistumaan. Mutta nyt ainakin tiedät, miten suuri merkitys Tulella ja punaisella värillä on, mielialan kohottajana ja aktivaattorina, ja jopa globaalisti rahataloudessa.

Mieti siis uusiksi, miten voit ”valjastaa tulen” käyttöösi tulevana vuonna, kun se muuten on niin kortilla. Itse ainakin käytän sitä vaatetuksen kautta, ja odotan innolla, kun kesän tulienergia alkaa lämmittää kylmiä luitani toukokuusta alkaen.

Ruokakin voi muuten olla punaista, kuten höyryävän kuumassa tomaattikeitossa, uunipaprikoissa – tai runebergintorttujen hillossa! Keinoja on monia, kun käyttää mielikuvitusta. Itse löydän kylmän helmikuun keskellä iloa Ystävänpäivästä, joka kutsuu meitä yhteen ja lämmittää sydäntä. Ja iloa toi elämääni myös tämä sattumalta kohtaamani onnenkissa, suurin ja kaunein koskaan näkemäni. Tuokoon se roppakaupalla onnea kaikille, jotka sen livenä bongaavat, ja näiden kuvaterveisten välityksellä suoraan sinullekin.

Meidän on siis keksittävä itse omat keinomme lämmittää itseämme tämän vuoden vähän viileässä astrologisessa ilmapiirissä. Lämpö asuu ihmisissä, ja me voimme sitä toisillemme välittää.

Millainen kuumakalle sinä muuten olet kiinalaisen astrologian mukaan?

 Onko kartassasi onnekasta tulielementtiä tai esimerkiksi kuumaveristä Hevosta tai sihisevän hottia Käärmettä? Siitä voit ottaa selvää Neljän Pilarin perustulkinnan avulla. Kerron sinulle oman itse-elementtisi, eli oletko sinä sisuksissasi säteilevää Tulta, vakaata Maata, jämptiä Metallia, viestinnällistä Vettä vai kasvuhakuista Puuta.

Sinulle välitän nyt oikein antoisaa ja lämminhenkistä Metalli-Härän vuotta!

Terveisin

Virpi Karjalainen

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...